Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Politiet i Sydkorea har fundet Seouls borgmester død

Efter en dags eftersøgning af den forsvundne borgmester i millionbyen Seoul har politi fundet ham død.

Efter en dags eftersøgning af den forsvundne borgmester i millionbyen Seoul har politi fundet ham død.
Park Won-soons datter har meldt Seoul-borgmesteren savnet. (Arkivfoto)

SEOUL: Borgmesteren i Sydkoreas hovedstad, Seoul, Park Won-soon, er torsdag dansk tid fundet død. Gennem hele dagen har sydkoreansk politi ledt efter borgmesteren, der blev meldt savnet af sin familie tidligere på dagen.

Kort efter midnat lokal tid oplyser sydkoreansk politi ifølge nyhedsbureauet Yonhap, at man har fundet borgmesteren død.

En talsperson for politiet i Seoul oplyser, at der ikke er tegn på, at der er sket en forbrydelse. Der vil dog blive foretaget grundige undersøgelser, oplyser talspersonen Choi Ik-soo.

Den 64-årige borgmester i den sydkoreanske millionby blev torsdag blevet meldt savnet af sin datter ifølge Yonhap.

Datteren oplyste klokken 17.17 lokalt tid, at hendes far havde forladt sit hjem omkring fire til fem timer tidligere og ikke var set siden.

Sydkoreansk politi indledte en eftersøgning med droner og hunde. Det seneste kendte spor af borgmesteren var ifølge Yonhap, at hans mobiltelefon har afgivet et signal nær et tempel i den nordøstlige del af Seoul.

Borgmesterens datter har ifølge Yonhap fortalt, at borgmesteren forlod sit hjem med ord, der kunne lyde som et testamente. Borgmesteren havde angiveligt slukket sin telefon.

Ifølge borgmesterkontoret i Seoul var borgmesteren ikke mødt på arbejde af helbredsårsager.

Tidligere havde kontoret oplyst, at han havde aflyse hele sit program for dagen på grund af "uundgåelige omstændigheder".

Ifølge nyhedsbureauer AFP og Reuters er Park Won-soon en prominent politiker i Sydkorea.

Det illustreres ifølge begge af, at Park Won-soon har været nævnt som en mulig præsidentkandidat i 2022 for den nuværende præsidents liberal parti, Demokraterne.

Yonhap spekulerer derimod i, at der kan lure en anklage mod Park Won-soon om et seksuelt overgreb.

Det fremgår ikke, hvad Yonhap bygger sin spekulation på. Men angiveligt har en af Park Won-soons tidligere sekretærer indgivet en klage mod borgmesteren.

Adspurgt til spekulationen oplyser politiets talsperson Choi Ik-soo, at der er modtaget en anmeldelse af Park Won-soon uden at specificere for hvad.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.