Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Sveriges konge i corona-hilsen: Husk at du ikke er alene

Uanset hvor dyb eller alvorlig en krise er, slutter den før eller siden, sagde Sveriges konge i tv-tale.

Uanset hvor dyb eller alvorlig en krise er, slutter den før eller siden, sagde Sveriges konge i tv-tale.
Påsken i år bliver en mere stilfærdig affære end andre år. Men der kommer en påske mere - og til sidst vil lyset sejre over mørket, sagde Sveriges kong Carl Gustaf i en tale til sine landsmænd. Her er det en fortovsrestaurant på Medborgarplatsen i Stockholm tidligere på ugen.

STOCKHOLM: Sveriges kong Carl Gustaf opfordrede svenskerne til at tænke uselvisk, da han søndag aften sendte en tv-transmitteret hilsen til det svenske folk under coronakrisen.

Mange svenskere vil gerne på påskeferie med familien eller vil gerne rejse. Men meget af det, man plejer at foretage sig i påsken, vil ikke være muligt i år.

- Det må vi acceptere og indstille os på at blive hjemme, lød det fra Carl Gustaf.

Han mindede om, at det handler om at tænke på sine medmennesker og undlade at sprede smitte, der i værste fald kan koste liv.

- Tænker jeg på mine medmennesker? Eller sætter jeg mig selv først? De valg, vi tager i dag, skal vi leve med, længe. De kommer til at påvirke mange, sagde han.

Regentens tale var alvorsfuld, og han drog sammenligninger med tidligere kriser, Sverige har befundet sig i. Han mindede om, at han i en alder af 74 år selv har oplevet en del kriser i sit liv.

- En ting jeg har lært er, at uanset hvor dyb eller alvorlig krisen er, slutter den før eller siden, sagde Carl Gustaf.

- Selv om det kan føles svært, så husk, at du ikke er alene, mindede kongen om.

Det var dog ikke kun et dystert krisebudskab, den svenske konge sendte til sine landsmænd.

Han tog sig god tid i den syv minutter lange tale til også at hylde den store civile indsats, sundhedsansatte yder på landets sygehuse og andre steder i den offentlige sektor.

Det handler om at stille op og at adskille det, der er vigtigt, fra det, der ikke er vigtigt, siger tv-stationen SVT's indenrigspolitiske kommentator Mats Knutson.

- I denne akutte krisetilstand er kongens rolle naturligvis vigtig, siger kommentatoren i en analyse på svt.se.

- Hans vigtigste budskab var, at svenskerne ikke skal rejse i påsken, men i stedet blive hjemme for at begrænse smitten, siger Mats Knutson.

Kongens tale til nationen blev sendt fra Stenhammars Slott i Sörmland 120 kilometer udenfor Stockholm.

Her har den 73-årige konge og 76-årige dronning Silvia i nogen tid opholdt sig for at undgå at blive smittet med coronavirus.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.