Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Sverige har otte døde blandt coronasmittede

Dødstal ventes at stige tirsdag, hvor tallene fra weekenden kommer ind, siger svensk statsepidemiolog.

Dødstal ventes at stige tirsdag, hvor tallene fra weekenden kommer ind, siger svensk statsepidemiolog.
Svenskerne nyder det gode pinsevejr i Tantolunden i Stockholm.

STOCKHOLM: Sverige har i det seneste døgn registreret otte døde blandt coronasmittede.

Det viser den svenske Folkhälsomyndighetens seneste opdatering.

Dermed har Sverige registreret i alt 4403 personer, som er døde med coronasmitte.

Det daglige tal for coronadødsfald i Sverige ventes at stige tirsdag, siger statsepidemiolog Anders Tegnell.

- Vi kommer med stor sandsynlighed til at se flere tilfælde i morgen, siger Anders Tegnell.

Det skyldes, at der ofte er et efterslæb i indrapporteringerne af dødsfald i weekenden.

Lørdag meldte de svenske myndigheder om nul dødsfald.

Foruden de otte døde er der i det seneste døgn registreret 272 nye smittetilfælde i Sverige. Samlet set har svenske myndigheder bekræftet næsten 38.000 tilfælde af coronasmitte, siden udbruddet begyndte.

Den positive udvikling, der har været i både Sverige og det øvrige Europa i antallet af smittetilfælde og døde, er bremset op, siger Anders Tegnell.

Muligvis kan det være en effekt af, at man tester flere, mener han.

Men på trods af, at nedgangen i antallet af smittede og døde er bremset, har Anders Tegnell en forhåbning om, at smittespredningen vil aftage i løbet af sommeren.

- Der er to faktorer, som vi ved har betydning. Dels sommervejret, som vi ved er godt, og som gør at virus dårligere kan overleve, siger han.

- Og dels er der, frem for alt i Stockholm, så tilpas mange, der er immune, og så falder virusspredningen ganske drastisk, siger han ifølge nyhedsbureauet TT.

Fredrik Sund, der er infektionschef ved Akademiska-sygehuset, advarer samtidig svenskerne mod at tro, at coronapandemien nu er overstået eller vil forsvinde med sommervarmen.

- Patienterne har brug for intensivbehandling præcis som før. Patienter dør præcis som før. Der er ingen aftrapning i sigte, skriver han i et indlæg på Facebook.

Han skriver videre, at han har en mistanke om, at dele af samfundet har glemt de forholdsregler om afstand og hygiejne, der stadig gælder.

- Jeg håber, at jeg tager fejl, lyder det fra Fredrik Sund.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.