Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Studerende: En ny skala er godt - men presset forsvinder ikke

En ny skala er et skridt på vejen, men der skal gøres mere i forbindelse med karakterpres, lyder kritik.

En ny skala er et skridt på vejen, men der skal gøres mere i forbindelse med karakterpres, lyder kritik.
For nylig viste en undersøgelse ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet, at hver fjerde gymnasieelev har større fokus på at få høje karakterer end på gode venner og muligheden for at lære noget nyt. (Arkivfoto.)

KØBENHAVN: Torsdag morgen lander en ekspertgruppes vurdering af fire bud på en ny karakterskala på uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensens (S) bord.

Rapporten skal lægge op til politiske drøftelser af den nuværende skala. Og det er grundlæggende rigtigt set, at der skal ske noget med den udskældte 7-trinsskala.

Sådan lyder det fra flere elev- og studenterorganisationer i en pressemeddelelse.

Tror politikerne, at de med et snuptag får løst problemerne med karakterpres blandt unge, må de dog tro om igen.

Det mener Johan Hedegaard Jørgensen, formand for Danske Studerendes Fællesråd.

- Det er fint at ændre karakterskalaen. Men skal vi karakterpres til livs, skal der gives markant færre karakterer, siger han i en meddelelse.

- Sammen med en ny skala bør man indføre en ret til feedback på opgaver og eksamener og i det hele taget øge mængden og kvaliteten af formativ feedback.

I forbindelse med skalaændringen håber organisationerne særligt, at der bliver gjort noget ved springet mellem karaktererne 4, 7 og 10.

Samtidig bør der gøres noget ved karakteren -3, som har for stor negativ betydning, lyder det.

For nylig viste en undersøgelse ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet, at hver fjerde gymnasieelev har større fokus på at få høje karakterer end på gode venner og muligheden for at lære noget nyt.

For at karakterer kommer til at fylde mindre, anbefaler elev- og studenterorganisationerne - som også tæller Danske Gymnasieelevers Sammenslutning og Lærerstuderendes Landskreds - at første år på ungdomsuddannelserne gøres helt karakterfri.

- Karaktererne bliver en hæmsko for reel læring, fordi undervisningsrummet bliver præget af, at vi elever konstant skal præstere for at opnå høje karakterer, siger Ingrid Kjærgaard, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, i en meddelelse.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.