Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Strandede danskere får lov at køre hjem i udenlandske biler

Normalt må man ikke køre i udenlandske biler i Danmark som dansker, men det bliver der nu ændret på.

Normalt må man ikke køre i udenlandske biler i Danmark som dansker, men det bliver der nu ændret på.
Danskere med udenlandske biler får ekstraordinært lov til at køre i Danmark, uden at skulle betale en ekstraregning for det. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Strandede danskere i udlandet, der har en bil med udenlandske plader, får ekstraordinært lov at krydse grænsen til Danmark.

Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Tiltaget skal for eksempel hjælpe danskere, der er strandet i et sommerhus i udlandet og kun har en bil med udenlandske plader stående i garagen.

Normalt må man som dansker ikke køre i Danmark med en udenlandsk bil.

Hvis man alligevel gør uden at søge om tilladelse, skal man betale fuld registreringsafgift for den bil, man kører i, men det bliver der set bort fra i den nuværende situation.

Den midlertidige ordning gælder fra 1. april og frem til udgangen af maj.

- Jeg ved, at flere har henvendt sig, fordi de sidder strandet i et sommerhus i udlandet, selv om der er en bil i garagen, siger skatteminister Morten Bødskov (S).

- I de her ekstraordinære tider skal de naturligvis kunne bruge deres udenlandske bil til at komme hjem til Danmark - præcis som vi har opfordret dem til, siger han i en pressemeddelelse.

Motorstyrelsen har ikke tal for, hvor mange danskere der ventes at kunne gøre brug af ordningen.

Men den oplyser, at der har været henvendelser fra et "større antal" danskere, der er i udlandet og ikke har andre muligheder for at køre hjem end deres udenlandske bil.

Inden man sætter sig bag rettet og kører hjem til Danmark, skal man underrette Motorstyrelsen om, hvilken dag man krydser grænsen.

Det er kun tilladt at køre bilen fra adressen i udlandet og hjem til sin bopæl i Danmark. Man må altså ikke køre rundt i Danmark i bilen. Den udenlandske bil skal desuden ud af landet igen senest 31. december.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.