Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Stort jordskred rammer det sydvestlige Norge

Ingen personer menes at være blevet fanget i stort jordskred, vurderer norsk politi.

Ingen personer menes at være blevet fanget i stort jordskred, vurderer norsk politi.
Et jordskred ramte sent fredag aften Sauda i det sydvestlige Norge. Billedet her er fra et andet jordskred i Norge i januar 2012. Her ramte et skred nær Trondheim.

SAUDA: Et stort jordskred fandt sent fredag aften sted i byen Sauda i det sydvestlige Norge. Det oplyser norsk politi.

Den store mængde jord ramlede ned over en amtsvej mellem Sauda og Hellandsbygda i Rogaland. Vejen er blevet afspærret.

Indledningsvist var politiet i tvivl om, hvorvidt nogen personer var blevet fanget i skreddet. I lørdagens tidligere morgentimer har politiet dog vurderet, at det ikke ser ud til at være tilfældet.

Operationsleder Brit Randulff fra det sydvestlige politidistrikt oplyser til det norske nyhedsbureau NTB, at der blev sendt redningsfolk og lavinehunde til området, hvor jordskreddet fandt sted.

Det var en person fra det lokale brandvæsen, som først kom frem til jordskreddet ved Gjuvastøl. Han slog alarm kort før klokken 23.00 fredag.

Politiet oplyser, at skredet er op mod seks meter højt og 20 meter bredt.

- En geolog er om bord på en helikopter dertil og skal vurdere det nærmere, skrev politiet på Twitter natten til lørdag.

Jordskreddet fandt sted langs amtsvejen 520 og skete nær turistattraktionen Allmannajuvet, der er en kløft langs floden Storelva.

/ritzau/NTB

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.