Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Storbritannien håber at kunne åbne restauranter og barer i juli

Briterne har 282 coronadødsfald på et døgn, mens der fortsat er bedring i Italien, Frankrig og Spanien.

Briterne har 282 coronadødsfald på et døgn, mens der fortsat er bedring i Italien, Frankrig og Spanien.
I London er fortovene flere steder udvidet, så fodgængere og cyklister bedre kan holde afstand til hinanden og derved begrænse smitterisikoen.

LONDON: Storbritannien har i det seneste døgn registreret yderligere 282 dødsfald blandt personer smittet med coronavirus.

Det meddeler transportminister Grant Shapps på en pressekonference lørdag.

Det er et fald i forhold til de 351 coronadødsfald, regeringen meldte om fredag. Dagen inden var det 338.

I alt har briterne nu officielt registreret 36.675 dødsfald blandt coronasmittede.

- Dette er ikke kun en liste med statistik, men en voldsom påmindelse om ondskaben i coronavirusset, siger ministeren ifølge tv-stationen BBC.

Eksperter mener, at det reelle dødstal kan være højere. Opgørelser tyder på, at et godt stykke over 40.000 mennesker kan være døde med coronasmitte.

Det tal fremkommer ved, at man også medregner mistænkte coronadødsfald, hvor den afdøde ikke er blevet testet for smitte.

Storbritannien, som er blevet Europas epicentrum for coronavirusset, er stadig i vid udstrækning lukket ned.

Shapps siger, at regeringen håber, at restauranter, barer og en række andre virksomheder kan åbne igen i juli, så folk kan nyde "en udendørs sommer i et sikkert og ansvarligt miljø", skriver BBC.

I Italien, hvor man gør klar til at modtage udenlandske turister fra 3. juni, er antallet af coronadødsfald støt faldende.

Lørdag meddeler italienske sundhedsmyndigheder, at der er registreret 119 coronarelaterede dødsfald i det seneste døgn.

Dagen inden var der 130.

Omkring 570 alvorligt syge patienter er indlagt på de italienske intensivafdelinger, hvilket også er en nedgang, der har været i gang i flere uger.

I alt har Italien registreret 32.735 coronarelaterede dødsfald, siden udbruddet begyndte i det sydeuropæiske land i februar.

I Spanien er der i det seneste døgn registreret 48 døde, lidt færre end de 56, der blev registreret dagen inden.

Frankrig har lørdag ikke offentliggjort et dødstal. Men ifølge landets sundhedsmyndigheder falder antallet af indlagte på landets hospitaler og intensivafdelinger.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.