Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Storbritannien bremser genåbningen af samfundet

Johnson bremser genåbningen af det britiske samfund og indfører krav om mundbind på museer og i biografer.

Johnson bremser genåbningen af det britiske samfund og indfører krav om mundbind på museer og i biografer.
Den britiske premierminister, Boris Johnson, bebuder fredag på et pressemøde en opbremsning i genåbningen af samfundet og krav om mundbind på alle offentlige, indendørs steder.

LONDON: Storbritannien vil slå bremsen i og midlertidigt stoppe den igangværende genåbning af samfundet.

Det siger den britiske premierminister, Boris Johnson, på et pressemøde fredag.

De genåbninger, der var planlagt at træde i kraft 1. august, vil som minimum blive udskudt i 14 dage, fortæller Johnson.

Det er blandt andet muligheden for at afholde bryllupsreceptioner samt genåbningen af bowlinghaller og kasinoer, der bliver udsat.

For selv om antallet af nye, daglige dødsfald med coronavirus er faldet i Storbritannien, så ventes smittetallet at stige over de kommende dage og uger.

- Jeg har sagt, at jeg ikke ville tøve med at bremse op ved det mindste tegn på, at smittetallene går i den forkerte retning. Nu ser vi advarselstegn på det, siger Johnson.

Derudover bliver mundbind et krav i alle offentlige, indendørs områder fra 8. august.

Det gælder eksempelvis i museer, gallerier, biografer, kirker og moskéer.

- Vi anbefaler nu mundbind ved alle indendørs områder, og dette vil blive håndhævet ved lov fra 8. august, siger Johnson.

Han tilføjer, at der vil blive indført større polititilstedeværelse på offentlige steder for at håndhæve kravet om mundbind.

Meldingerne fra Boris Johnson kommer, få timer efter at der er blevet indført nye restriktioner i områder af det nordlige England.

Her er omkring fire millioner mennesker blevet anbefalet ikke at omgås personer fra andre husstande.

Men der er ikke tale om "en tilbagevenden til nedlukningen", understreger Boris Johnson.

Han tilføjer, at det fortsat er en prioritet for regeringen, at alle børn i hele landet kan vende tilbage til skole efter sommerferien.

Samtidig gentager Johnson anbefalingerne om at holde afstand, holde god håndhygiejne og at blive testet for coronavirus.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.