Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Stor svensk børnebogspris går til sydkoreansk forfatter

Med børnebogsprisen Alma, der gives til minde om Astrid Lindgren, følger fem millioner svenske kroner.

Med børnebogsprisen Alma, der gives til minde om Astrid Lindgren, følger fem millioner svenske kroner.
Den sydkoreanske illustrator Baek Heena får årets Almapris på fem millioner svenske kroner. Når hun arbejder med sine bøger, bygger hun små miniature-verdener. I den seneste bog, der har den engelske titel "I am a dog", har hun bygget 50 små hunde i ler.

STOCKHOLM: Almaprisen i Sverige, der populært kaldes børnebøgernes nobelpris, tildeles i år den sydkoreanske børnebogsforfatter Baek Heena.

Med prisen, der gives til minde om Astrid Lindgren, følger fem millioner svenske kroner (knap 3,4 millioner kroner).

Det oplyser Astrid Lindgren Memorial Award (Alma).

I Danmark er Baek Heena endnu ukendt for de fleste. Men i Sverige er en af hendes bøger udkommet på svensk med titlen "Molnbullar", som nogenlunde kan oversættes til "skyboller".

Bogen er blevet en stor succes både i Sverige og i andre lande.

Baek Heena er i dag en af Sydkoreas mest kendte billedbogskunstnere med 13 bøger bag sig.

Uddelingen af Almaprisen skulle have fundet sted i Koncerthuset i Stockholm den 1. juni. Men på grund af coronaudbruddet er ceremonien nu udskudt til en endnu ikke fastsat dato.

/ritzau/TT

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.