Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Brand på Lindholm opstod i bygning under desinficering

Det er uvist, hvorfor branden opstod i bygning, som blev rengjort for virus. Også nabobygning brød i brand.

Det er uvist, hvorfor branden opstod i bygning, som blev rengjort for virus. Også nabobygning brød i brand.
Branden på Lindholm startede i en af de bygninger, som var ved at blive desinficeret. Derefter bredte branden sig til en nabobygning, som allerede var blevet oprenset. (Arkivfoto)

KALVEHAVE: Tirsdagens brand på øen Lindholm opstod i en bygning, som var ved at blive desinficeret for eventuel virus efter forskningsarbejde på øen.

Det siger Jacob Steen Møller, campusdirektør på DTU.

- En af de bygninger, vi var ved at desinficere, brød i brand.

- Branden var så voldsom, at en nabobygning også brød i brand. Og denne bygning var allerede oprenset for virus, siger Jacob Steen Møller.

Branden, som opstod om morgenen på øen i Stege Bugt, er slukket, og efterslukningsarbejdet er i gang. Der er ikke kommet nogen til skade i forbindelse med branden.

Det er dog for tidligt at fastlægge årsagen til branden i de to bygninger.

- Vi ved ikke, hvad der er den konkrete årsag til branden.

- Det vil blive undersøgt af politiets brandteknikere, og efterfølgende vil vi foretage vores egne vurderinger, siger Jacob Steen Møller.

Forskningen på øen blev afsluttet 1. juli sidste år, og siden da har DTU planlagt oprydningen af øen, inden den skal overdrages til Bygningsstyrelsen, som ejer øen.

Materialet, som har været brugt til virusforskning, var blevet fjernet fra øen forud for branden, og arbejdet med at rense øen er i gang.

For at slå eventuel virus ihjel, bliver øens bygninger vasket ned og derefter opvarmet til 70 grader i otte dage.

Da branden brød ud i en bygning, som var ved at blive renset, og derefter bredte sig til en bygning rengjort for virus, vurderer DTU, at der ikke er opstået nogen fare for spredning af virus som følge af branden.

Der er tre faste indbyggere på Lindholm, som fungerer som bådførere og vægtere.

Øen ligger cirka 3,6 kilometer fra Kalvehave Havn, og har fra 1926 til 2017 huset forskning i dyresygdomme.

Forskningscenteret blev placeret på øen, da den befinder sig langt væk fra dyrebesætninger.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.