Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Støttepartier har fokus på unge og uddannelse i genopretning

Onsdag skal Folketinget forhandle genopretningen af Danmark efter coronakrise. Ønskelisten er lang.

Onsdag skal Folketinget forhandle genopretningen af Danmark efter coronakrise. Ønskelisten er lang.
SF og Enhedslisten har fokus på blandt andet unge og efteruddannelse i genopretningsforhandlinger.

KØBENHAVN: Onsdag morgen rammer en økonomiske ekspertgruppes vurdering af, hvordan man bedst udfaser hjælpepakker og starter på genopretningen af økonomien efter corona-nedlukningen.

Samme dag skal Folketingets partier og regeringen begynde forhandlingerne om, hvordan det skal gribes an.

Ikke overraskende er ønskelisten lang, og støttepartierne SF og Enhedslisten har meldt deres ønsker på banen.

For SF ønsker man fokus på ungdomsarbejdsløshed og uddannelse.

- Vi så i 80'erne, hvad der skete, da de unge blev arbejdsløse og aldrig fik fodfæste på arbejdsmarkedet. Vi ser tendenser til det samme nu, hvor de unge har svært ved at få lærepladser og beholde deres studiejob.

- Derfor er vi nødt til at gøre en særlig indsats for at sørge for, at de komme i arbejde. Ellers risikerer vi, at de får mange år uden for arbejdsmarkedet, og det er ingen tjent med, siger formand for SF Pia Olsen Dyhr.

SF ønsker, at der bliver afsat penge til at få flere lærepladser til pædagoger og sosu'er, flere studiejob i det offentlige, flere praktikpladser og mere løntilskud.

Hos Enhedslisten vil fokus i forhandlingerne være på langt mere efteruddannelse. Det skal hjælpe til, at folk der mister deres job, bedre kan søge mod andre sektorer.

- Vi kommer til først og fremmest at fokusere på, at hjælpepakkerne bliver udfaset nænsomt, og at der er en hånd, der griber dem, der bliver arbejdsløse.

- Vi må være ærlige om, at den økonomiske krise er her, og mange flere bliver arbejdsløse.

- Derfor skal vi sørge for, at de arbejdsløse har ordentlige forhold med dagpenge og kan komme over i nye job, som vi skaber med massive investeringer i grøn omstilling og velfærd, siger politisk ordfører for Enhedslisten Pernille Skipper.

På dagpengeområdet ønsker Enhedslisten, at de skal øges midlertidigt samt at dagpengeperioden bliver forlænget.

Inden for efteruddannelse ønsker partiet, at man skal kunne begynde på efteruddannelse allerede fra første ledighedsdag og en udvidelse af jobrotationsordningen.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.