Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Stigende coronasmitte får Italien på banen med nye tiltag

Skoler skal have mere onlineundervisning, og folk skal i højere grad arbejde hjemme, meddeler regional leder.

Skoler skal have mere onlineundervisning, og folk skal i højere grad arbejde hjemme, meddeler regional leder.
Italiens regering har allerede indført krav om, at alle skal have mundbind eller maske på udendørs. Søndag kommer nye tiltag, der skal være med til at bremse den stigende coronasmitte.

ROM: Italien vil søndag præsentere nye tiltag for at begrænse coronasmitte.

Regeringen er lørdag ved at drøfte næste skridt med lokale myndigheder og sundhedsmyndigheder, meddeler premierminister Giuseppe Contes kontor.

Regeringen har på forhånd sagt, at de kommende tiltag ikke skal være en total nedlukning i stil med den, Italien indførte i foråret.

Tiltagene skal bremse smittespredningen, men samtidig undgå for store gener for virksomheder og den enkelte borger, har flere ministre tidligere sagt.

De har sat deres embedsmænd til at se på, hvilke tiltag der vil reducere den direkte kontakt mellem mennesker.

Den regionale leder i Liguria i det nordlige Italien, Giovanni Toti, skriver på Facebook, at regeringen vil bede skolerne om i højere grad at benytte sig af onlineundervisning.

Den vil også bede virksomheder om at lade medarbejderne arbejde hjemme så vidt muligt.

Italienske aviser erfarer, at de nye tiltag også kan være rettet mod fitnesscentre, svømmehaller og andre former for sport.

I de seneste ti dage har den italienske regering allerede skærpet coronareglerne et par gange.

Blandt andet har den indført påbud om at bære mundbind udenfor hjemmet og sat en grænse for, hvor mange der må samles på restauranter og andre steder.

Italien var det første større europæiske land, der blev ramt af coronapandemien.

Smitten var under kontrol i sommer takket være en to måneder lang nedlukning fra midten af marts. Men nu stiger smittetallet igen.

Lørdag kunne Italien melde om tæt ved 11.000 nye bekræftede tilfælde af coronasmitte i løbet af 24 timer.

Det er det hidtil højeste antal nye smittede, Italiens sundhedsministerium har registreret på et døgn. Tallet har været støt stigende i de seneste uger.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.