Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Staten har kun indkøbt to elbiler det seneste år

Regeringspartiet Socialdemokratiet har et mål om, at der skal være 500.000 grønne biler i Danmark i 2030.

Regeringspartiet Socialdemokratiet har et mål om, at der skal være 500.000 grønne biler i Danmark i 2030.
Socialdemokratiets klimaordfører, Anne Paulin, erkender, at det ikke er så imponerende, at der kun er to elbiler ud af de knapt 1000 biler, staten har indkøbt det seneste år.

KØBENHAVN: Siden juli sidste år har staten kun købt to elbiler ud af de i alt 941 biler, der er blevet indkøbt til blandt andet statslige styrelser, ministerier og politiet.

Det skriver DR Nyheder, som har fået Danmarks Statistik til at trække tallene.

De få elbiler skal ses i lyset af, at Socialdemokratiet, som vandt regeringsmagten i juni sidste år, har et mål om at få flere elbiler på vejene.

Regeringens støttepartier Enhedslisten og SF er ikke imponerede.

- Staten skal købe eller lease elbiler, medmindre de har en rigtig god undskyldning for, at det ikke kan lade sig gøre. Staten skal gå forrest, og det kan ikke vente til 2030, siger SF's klimaordfører, Signe Munk, til DR Nyheder.

Enhedslistens klimaordfører, Mai Villadsen, siger:

- Det offentlige skal gå forrest i den grønne omstilling. Derfor skal alle biler i det offentlige fremover være grønne, hvis det er muligt.

Regeringspartiet har et erklæret mål om at få en halv million elbiler på vejene i 2030.

Partiets klimaordfører, Anne Paulin (S), erkender overfor DR Nyheder, at det ikke er så imponerende, at det går så langsomt med at få indkøbt elbiler til staten.

Hun forklarer:

- Vi detailstyrer ikke indkøb fra Folketinget, men derfor giver det god mening, at vi får lavet en strategi for grønne, offentlige indkøb. Vi skal have skabt rammer, så man kan tænke i de baner.

Ifølge DR Nyheder er kommunerne langt bedre end staten til at indkøbe elbiler. Siden juli sidste år er der indkøbt 399 elbiler ud af i alt 2988.

Mandag fremlagde en elbilskommission sit bud på fremtidens bilafgifter og omstillingen til at få flere grønne biler på vejene.

Folketingets partier skal nu forsøge at blive enige om en model, der kan føre til en mere klimavenlig bilpark.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.