Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Spanien registrerer lille fald i antal coronadødsfald

Det samlede antal personer i Spanien, der har fået konstateret coronavirus, er steget til 157.022.

Det samlede antal personer i Spanien, der har fået konstateret coronavirus, er steget til 157.022.
Medlemmer af den regionale regering i Madrid og sundhedsarbejdere i den spanske hovedstad hylder hinanden under coronakrisen. Spanien så fredag et lille fald i antallet af coronadødsfald i forhold til døgnet før.

MADRID: Spanien ser fredag et lille fald i antallet af coronadødsfald i forhold til døgnet før. Det oplyser landets sundhedsministerium.

605 personer er fredag således blevet bekræftet omkommet det seneste døgn. Det er et fald fra 683 bekræftede dødsfald torsdag.

Spanien var torsdag det land i Europa, der havde det højeste dødstal per døgn.

I alt er 15.843 personer nu omkommet efter at være blevet smittet med coronavirus i Spanien.

Det samlede antal personer, der har fået konstateret coronavirus, er 157.022.

Spanien er et af de lande i verden, der er hårdest ramt af coronavirus.

Det er det land med både næstflest smittede og næstflest dødsfald - kun overgået af henholdsvis USA og Italien.

Spaniens socialdemokratiske premierminister, Pedro Sanchez, har forlænget en nødretstilstand i landet til 26. april. Den indebærer, at spanierne skal holde sig inden døre og kun bevæge sig ud for at købe mad og medicin.

Sanchez har appelleret til de øvrige medlemslande i EU om at finde sammen under coronakrisen.

- EU er i fare, hvis der ikke er nogen solidaritet. Hverken økonomiske nedskæringer eller begrænsninger er vejen frem, siger han.

Det var navnligt en henvisning til eurolandenes økonomiske hjælpeprogram, som der blev opnået enighed om sent torsdag. Det skal sætte de hårdest ramte lande i stand til at få gang i deres samfund, når viruskrisen klinger af.

Der blev først opnået enighed om programmet, efter at Tyskland og Frankrig havde overvundet hollandsk modstand mod kriseplanen under maratonforhandlingerne.

Frankrigs finansminister, Bruno Le Maire, siger, at Spanien og Italien er blandt de lande, som kommer til at nyde godt af programmet i de kommende seks måneder.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.