Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Søren Brostrøm får toppost i WHO

De seneste tre år har Søren Brostrøm været med i WHO's regionale bestyrelse for Europa.

De seneste tre år har Søren Brostrøm været med i WHO's regionale bestyrelse for Europa.
Siden coronaen kom til Danmark i starten af året, har danskerne kunnet se blandt andet Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, til diverse pressemøder om netop corona. Arkivfoto.

KØBENHAVN: Søren Brostrøm er efterhånden blevet et velkendt navn blandt danskerne, siden coronaens frembrud tidligere på året.

Nu får han en ny post, samtidig med at han fortsætter som direktør for Sundhedsstyrelsen.

Han bliver nemlig en del af Verdenssundhedsorganisationens, WHO, globale bestyrelse.

Det skriver sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

- Søren fortsætter som direktør i SSTSundhed (Sundhedsstyrelsen red.) og vil nu også bruge sine sundhedsfaglige kompetencer, når der skal drøftes global sundhed. Stort tillykke til WHO, Brostrøm og Danmark, skriver Heunicke.

Søren Brostrøm blev i september indstillet som kandidat til WHO's globale bestyrelse.

De seneste tre år har han repræsenteret Danmark i WHO's regionale bestyrelse for Europa. Det seneste år har været som formand.

Søren Brostrøm indtræder i bestyrelsen fra maj 2021 og tre år frem. Formelt set skal valget dog endeligt godkendes af WHO's generalforsamling til foråret.

Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Jeg vil arbejde for, at Danmark kommer til at spille en endnu større rolle på de globale sundhedsdagsordner. Vi skal styrke det i forvejen gode samarbejde mellem Danmark og WHO, hvor vi også historisk har været en vigtig bidragsyder til WHO.

- Vi har fået rigtig god hjælp fra WHO's europakontor i forhold til vores udfordringer med at genskabe tilliden til børnevaccinationsprogrammet.

- Vi kan også trække på WHO's ressourcer i forhold til blandt andet forebyggelse og sundhedsberedskab, siger Brostrøm i pressemeddelelsen.

Ifølge Sundhedsstyrelsen havde Danmark sidst en plads i den globale bestyrelse fra 2006 til 2009.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.