Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Smykkefirma producerer mundbind til 9,4 millioner kroner

Mundbindet er lavet af 18 karat guld og belagt med 3600 sorte og hvide diamanter.

Mundbindet er lavet af 18 karat guld og belagt med 3600 sorte og hvide diamanter.
En medarbejder arbejder på en del af det gyldne mundbind. Mundbindet bliver produceret på Yvels smykkefabrik i bydelen Motza lidt uden for Jerusalem.
Mundbindet er lavet af 18 karat guld og belagt med 3600 sorte og hvide diamanter.
Custom-made, diamond encrusted gold coronavirus mask, being made in Israel En medarbejder arbejder på en del af det gyldne mundbind. Mundbindet bliver produceret på Yvels smykkefabrik i bydelen Motza lidt uden for Jerusalem. Ronen Zvulun/Reuters
Mundbindet er lavet af 18 karat guld og belagt med 3600 sorte og hvide diamanter.
Custom-made, diamond encrusted gold coronavirus mask, being made in Israel Mundbindet af det israelske smykkefirma Yvel er lavet af 18 karat guld og belagt med 3600 sorte og hvide diamanter. Prisen for det er 1,5 millioner dollar svarende til omkring 9,4 millioner kroner. Ronen Zvulun/Reuters
Mundbindet er lavet af 18 karat guld og belagt med 3600 sorte og hvide diamanter.
Custom-made, diamond encrusted gold coronavirus mask, being made in Israel Det israelske smykkefirma laver mundbindet på bestilling fra en unavngiven kinesisk kunstsamler, der er bosiddende i USA. Ronen Zvulun/Reuters

JERUSALEM: Et israelsk smykkefirma ved navn Yvel er i gang med at producere, hvad der meget vel kan være verdens dyreste mundbind med en pris på 1,5 millioner dollar svarende til omkring 9,4 millioner kroner.

Det siger Isaac Levy, der ejer firmaet, onsdag.

Mundbindet er lavet af 18 karat guld og belagt med 3600 sorte og hvide diamanter. Det er desuden udstyret med et filter, der skal beskytte mod op til 99 procent af alle viruspartikler, siger Isaac Levy.

Han oplyser, at firmaet laver det noget specielle mundbind på bestilling fra en unavngiven kunde baseret i USA.

- Jeg tror ikke, at kunden kommer til at bruge det i supermarkedet, men han kommer til at bruge det hist og her. Det er jeg sikker på, siger Levy.

Han beskriver kunden som en kinesisk kunstsamler bosiddende i USA.

- Han er en ung kunde, der har været hos os længe. Han er meget charmerende, meget udadvendt, meget rig, og så kan han godt lide at skille sig ud, siger Isaac Levy.

Ejeren af smykkefirmaet siger også, at han planlægger at aflevere masken personligt, når den er færdig i oktober.

I alt arbejder et hold af 25 kunsthåndværkere på det gyldne mundbind.

Isaac Levy anerkender, at mundbindet af nogen måske vil blive set som en vulgær fremstilling af rigdom i en svær økonomisk tid.

Men for ejeren af smykkefirmaet er mundbindet frem for alt et kunstværk og ikke bare et stykke praleri.

- En masse mennesker rundt omkring i verden kan se det som verdens dyreste mundbind, og måske er det en rigtig stor ting, siger han.

- Men for os er det en måde at beskytte folks stillinger på vores fabrik på, så de fortsat er i stand til at hjælpe deres familier.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.