Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Skatteministeren vil ikke diskutere elbiler før til efterår

Skatteminister Morten Bødskov (S) vil afvente kommission inden stor revision af afgifter for elbiler.

Skatteminister Morten Bødskov (S) vil afvente kommission inden stor revision af afgifter for elbiler.
Skatteminister Morten Bødskov (S) siger torsdag, at regeringen ikke vil diskutere elbilafgifter før en nedsat kommission er kommet med sine anbefalinger.

KØBENHAVN: Bliver der ikke gjort noget i Folketinget, så vil afgifterne på elbiler stige betydeligt fra nytår fra 20 til 65 procent. Men konkrete skridt inden for den nærmeste fremtid er ikke på vej.

Det siger skatteminister Morten Bødskov (S) på et åbent samråd torsdag i skatteudvalget.

Regeringen og dens støttepartier valgte i finansloven at fastholde lavere afgifter i 2020. Men allerede nu spøger tilstanden i 2021, da importører af biler skal bestille hjem til næste år.

- Jeg er enig i, at det er presserende at få omstillet transportsektoren i en mere grøn retning. Vi vil gerne gøre det mere attraktivt at vælge grønne biler.

- Men vi skal og kan vise, at vi kan lave en grøn omstilling og fastholde et stærkt velfærdssamfund, siger Morten Bødskov.

Han understreger under samrådet, at store ændringer vil være endog meget dyre. Eksempelvis forslag om, at alle biler skal være elbiler eller lavemissionsbiler i 2030.

- Skatteministeriet har estimeret, at det vil koste mellem 50-100 milliarder kroner at indfri den målsætning.

- Så uanset hvad, så er det enorme beløb, der ikke kan finansieres af råderummet eller gennem en simpel omlægning af reglerne, siger Morten Bødskov.

De potentielt store konsekvenser får Morten Bødskov til at sige, at han er enig i den tidligere regerings beslutning om at nedsætte en kommission, der skal komme med anbefalinger.

Kommissionen kommer med sine bud "medio 2020", og skatteministeren siger, at de dermed kan indarbejdes i finansloven for 2021 og diskuteres til efteråret.

- Jeg synes ikke, at der er grund at drøfte et nyt afgiftssystem, får kommissionen kommer med sine anbefalinger.

- Vi ønsker en langsigtet løsning og ser frem til at drøfte rammerne for de fremtidige bilafgifter, siger Morten Bødskov.

- Jeg ser ikke dette her som et konfliktområde. Jeg er sikker på, at vi nok skal nå en løsning, for der er enighed.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.