Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Seruminstitut dropper de daglige coronatal i weekenden

Lav forekomst af coronavirus betyder, at Statens Serum Institut ikke længere opdaterer coronadata i weekenden.

Lav forekomst af coronavirus betyder, at Statens Serum Institut ikke længere opdaterer coronadata i weekenden.
Fredag er status på coronavirus i Danmark, at 604 dødsfald er relateret til virusset. Der er 31 indlagte. 11 er på en intensivafdeling, mens fire er i respirator. (Arkivfoto).

KØBENHAVN: Siden marts har Statens Serum Institut hver dag offentliggjort opgørelser over situationen med coronavirus i Danmark.

Men det bliver der skruet ned for. Fremover kommer der ikke daglige coronatal i weekenden. Det oplyser Statens Serum Institut på sin hjemmeside.

De daglige opgørelser omfatter blandt andet, hvor mange der er registreret smittet med coronavirus, samt hvor mange der er døde eller indlagt med virusset.

- Forekomsten af Covid-19 er meget lav lige nu. Når man ser på data fra dag til dag, ser man kun nogle naturlige udsving, som man skal fortolke med forsigtighed.

- Statens Serum Institut har derfor valgt at opdatere Covid-19-data med en lavere frekvens end hidtil. Det betyder, at de daglige tal ikke længere publiceres i weekenden, lyder begrundelsen på hjemmesiden.

Det understreges, at kontaktopsporing og opfølgning på udbrud ikke bliver påvirket af ændringen. Det fortsætter som hidtil, lyder det.

Desuden bliver udvalgte figurer og tabeller fremover kun opdateret en gang om ugen på tirsdage, oplyser Statens Serum Institut.

Sidste weekend kom der ikke daglige coronatal for Danmark. Da skyldtes det en serveropdatering.

I Sverige bliver der heller ikke offentliggjort daglige tal for coronavirus i weekenden. Det betyder, at tallene som regel er højere mandage og tirsdage på grund af efterslæbet fra weekenden.

Fredag er status på coronavirus i Danmark, at 604 dødsfald er relateret til virusset. Der er 31 indlagte med coronavirus. 11 er på en intensivafdeling, mens fire er i respirator.

I alt 12.675 personer er bekræftet smittede. Af disse har 11.508 overstået infektionen. I alt er der udført 1.001.257 coronatest, oplyser Danske Regioner fredag.

Samlet er 798.295 individer blevet testet.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.