Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Seks bestyrelsesmedlemmer trækker sig i Barcelona

Seks medlemmer, der er havnet på kant med Barcelona-præsident Josep Maria Bartomeu, har trukket sig.

Seks medlemmer, der er havnet på kant med Barcelona-præsident Josep Maria Bartomeu, har trukket sig.
Josep Maria Bartomeu er kommet i modvind i FC Barcelonas bestyrelse.

BARCELONA: Der lader til at være kaos på ledergangene i den spanske storklub FC Barcelona.

Torsdag valgte seks bestyrelsesmedlemmer således at trække sig fra bestyrelsen, beretter spanske medier herunder Marca og AS.

Det sker, efter at de seks er havnet på kant med Barcelona-præsident Josep Maria Bartomeu.

Bartomeu skulle allerede have bedt vicepræsident Emili Rousaud, Enrique Tombas, Silvio Elias og Josep Pont om at forlade deres poster, og derudover har Maria Teixidor og Jordi Calsamiglia valgt at tilslutte sig denne kvartet.

Torsdag leverede de en fælles opsigelse og et afskedsbrev. Heri udtrykker de, at klubben står over for nogle udfordringer, som de ikke mener kan håndteres af de nuværende ledere.

De seks nu tidligere bestyrelsesmedlemmer udtrykker særligt utilfredshed over det, der i pressen er kendt som "Barcagate".

"Barcagate" var en afsløring, hvor præsident Bartomeu angiveligt brugte et pr-selskab til at styrke sin egen position og samtidig sværtede stjernerne Lionel Messi og Gerard Pique. Klubben har officielt benægtet beskyldningerne.

Senere fredag har Barcelona på klubbens hjemmeside bekræftet de seks medlemmers udtrædelse af bestyrelsen, men man afviser de anklager, som især Emili Rousaud er kommet med.

- FC Barcelona afviser kategorisk enhver aktivitet, der kan kategoriseres som korruption og forbeholder sig ret til at tage de retlige skridt, der måtte være nødvendige, skriver klubben.

Bestyrelsen er nu reduceret fra 19 til 13 medlemmer. De seks tidligere medlemmer opfordrer til et snarligt valg.

/ritzau/NTB

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.