Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Schweizisk anklagemyndighed vil have fodboldbosser fængslet

PSG's præsident og en tidligere generalsekretær i Fifa forlanges fængslet i en sag om mulig korruption.

PSG's præsident og en tidligere generalsekretær i Fifa forlanges fængslet i en sag om mulig korruption.
Nasser Al-Khelaifi, der er præsident i PSG, mistænkes for at have givet "upassende gaver" til tidligere generalsekretær i Fifa.

BELLINZONA: To store navne inden for international fodbold risikerer fængselsstraf i forbindelse med en sag om mulig korruption og fusk med tv-rettigheder.

Det står klart, efter at den schweiziske anklagemyndighed tirsdag har fremlagt, hvilken straf den kræver i sagen.

Sagen drejer sig om Nasser al-Khelaifi, der er præsident i den franske storklub PSG, samt den tidligere generalsekretær i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) Jerome Valcke.

Nasser al-Khelaifi er - ud over at være overhoved i PSG - også chef for den qatarske tv-station BEIN Sports.

Han er anklaget for at give Valcke "upassende gaver", der skulle fungere som modydelse for rettigheder til blandt andet fodbold-VM og Confederations Cup.

Gaverne skulle omfatte 18 måneders gratis ophold i en luksusejendom, et ophold, der normalt ville koste mellem 900.000 og 1,8 millioner euro i leje.

Den schweiziske anklagemyndighed kræver 28 måneders fængsel til Nasser al-Khelaifi og tre års fængsel til Valcke.

Valcke blev i 2016 idømt ti års karantæne fra al fodbold for sin rolle i den store korruptionsskandale, der også fældede Fifa-præsident Sepp Blatter. Valcke blev dengang blandt andet kendt skyldig i fusk med salg af VM-billetter.

Retssagen i schweiziske Bellinzona begyndte den 14. september, efter at den var blevet udskudt på grund af coronapandemien.

Tidligere i retssagen har Valcke sagt, at han ikke har haft nogen indtægter, efter at han mistede sit job i Fifa. Franskmanden har derfor blandt andet været nødsaget til at sælge smykker og sin yacht.

- Uden arbejde og med en familie at forsørge kan jeg love jer, at penge forsvinder rigtig hurtigt, lød det fra Valcke.

Retssagen i Schweiz er sat til at køre frem til 25. september.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.