Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Salget boomer: Du kan spare tusinder på ny kaffemaskine

Danskerne køber flere avancerede kaffemaskiner, som både kan lave espresso og varme mælk. Læs her, hvordan du gør et godt køb.

Danskerne køber flere avancerede kaffemaskiner, som både kan lave espresso og varme mælk. Læs her, hvordan du gør et godt køb.

Danskernes interesse for avancerede kaffemaskiner er eksploderet under coronakrisen.

Alene i april steg søgningen med 110 procent. Og henover sommeren har søgningen været 30 procent højere end normalt. Det viser datatræk fra prissammenligningstjenesten Pricerunner.

- Gourmetkaffen har virkelig fået en renæssance. Det er hverken de billige modeller eller kapselmaskinerne - men de avancerede baristamodeller - folk søger mest efter, siger Martin Andersen, der prisanalytiker i Pricerunner.

Det billede genkender Kian Lindblad Hickman, der er Danmarksmester i barista og souschef hos Coffee Collective Torvehallerne.

- Jeg oplever, at flere og flere går op i specialkaffe. På den måde er kaffe rykket op og blevet lidt ligesom vin - et kvalitetsprodukt, som folk virkelig nyder, siger han.

Samtidig er der kommet flere "baristamaskiner" på markedet. Altså store maskiner, der både kan lave espresso og varme mælken.

De mange producenter og produkter betyder, at markedet er præget af konkurrence. Og det er forbrugerens fordel.

- Når der er flere butikker om buddet, presses prisen ned. Vores analyse viser, at man i snit kan spare 35 procent ved at købe den præcis samme kaffemaskine i den billigste fremfor dyreste butik, siger Martin Andersen.

Så hav øjnene med dig.

De mest populære maskiner koster nemlig flere tusind kroner.

- Derfor vil den procentvise besparelse også løbe op i flere kroner, end hvis det gjaldt et produkt til 2-300 kroner. På kaffemaskinerne vil der typisk være flere tusind kroner at spare eller tabe, siger Martin Andersen.

Overvej også at udvide ønskelisten.

Den store efterspørgsel betyder nemlig, at mange af topmodellerne pt. er udsolgt på lageret hos halvdelen af butikkerne, forklarer Martin Andersen.

Men samtidig kan en beslægtet model være sat ned, fordi der er priskrig på lige dén vare.

- Så hvis man både udvider ønskelisten til to-tre modeller og zapper rundt mellem butikkerne, er der rigtigt mange penge at spare, siger han.

Overvej også, hvordan du vil bruge pengene, råder Kian Lindblad Hickman.

For en klassisk faldgrube er, at folk bruger rigtig mange penge på kaffemaskinen, og derfor går på kompromis og sparer på kværnen.

Men kværnen er afgørende for smagen.

- Så afsæt hellere lidt flere penge til en god kværn og lidt færre til kaffemaskinen. For når man køber kvalitet, kan de fleste maskiner det, de skal: nemlig lave espresso og varme mælk, siger Kian Lindblad Hickman.

/ritzau fokus/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.