Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Russiske hospitaler mangler akut lægemidler til coronapatienter

Mens Rusland passerer to millioner coronasmittede, melder flere hospitaler, at de er løbet tør for lægemidler.

Mens Rusland passerer to millioner coronasmittede, melder flere hospitaler, at de er løbet tør for lægemidler.
Læger i flere russiske regioner melder om stor mangel på antibiotika, antivirale lægemidler og anden medicin, som bruges til behandling af patienter, der er indlagt med covid-19. (Arkivfoto).

MOSKVA: Rusland registrerer fredag et rekordhøjt antal nye smittetilfælde med coronavirus. I alt 24.318 personer er bekræftet smittede med coronavirus det seneste døgn.

Det oplyser de russiske sundhedsmyndigheder, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det samlede smittetal i Rusland har denne uge passeret to millioner, mens det officielle dødstal nu lyder 35.311. Alene fredag er dødstallet steget med 461.

Samtidig oplever flere russiske hospitaler en alvorlig mangel på lægemidler, der bruges til behandling af coronapatienter.

Muligheden for at købe nye lægemidler er begrænset på grund af høj efterspørgsel, oplyser distributører og læger.

Rusland, der har registreret det femtehøjeste antal smittede i verden under pandemien, kæmper ligesom mange andre lande med en ny bølge af coronavirusset.

Sundhedsvæsenet - især uden for hovedstaden, Moskva - er tæt på at bukke under for presset, skriver Reuters.

Læger i flere regioner melder om stor mangel på antibiotika, antivirale lægemidler og anden medicin, som bruges til behandling af patienter, der er indlagt med covid-19.

- Overlæger ringer til mig med få minutters mellemrum og bønfalder mig om medicin. De har intet til at behandle deres patienter. Og jeg har intet, jeg kan tilbyde dem, siger en anonym medejer af en virksomhed, der distribuerer lægemidler i Rusland.

Ruslands sundhedsministerium er ikke vendt tilbage med en kommentar på sagen, skriver Reuters.

Men i sidste uge sagde Dmitrij Peskov, der er talsmand for præsident Vladimir Putin, at han var bekendt med problemet.

- Vi ved, at der er mangel i visse regioner, det er uacceptabelt. Regeringen arbejder hårdt på at forebygge det.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.