Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Rusland indleder stor militærøvelse med 80.000 deltagere

En "ikke-aggressiv" øvelse i Kaukasus er angiveligt modsvar på Nato-øvelser nær russisk territorie.

En "ikke-aggressiv" øvelse i Kaukasus er angiveligt modsvar på Nato-øvelser nær russisk territorie.
Russiske kampfly ses her over Moskva i slutningen af august.

MOSKVA: Den største russiske militærøvelse i år, "Kaukasus 2020", er begyndt mandag.

Det skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

Omkring 12.900 soldater tager del i øvelsen, og under ledelse af det russiske militær vil i alt 80.000 mennesker være involveret i øvelsen. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Mandag er flere jagerfly på forsvarspatrulje ved operative luftbaser, oplyser det russiske forsvarsministerium ifølge Tass.

De deltagende soldater kommer både fra Rusland, Kina, Pakistan, Hviderusland, Armenien og Myanmar.

- Øvelsen er ikke af aggressiv karakter, sagde Ruslands viceforsvarsminister, Nikolaj Pankov, ifølge dpa, inden "Kaukasus 2020" gik i gang.

I alt strækker øvelsen sig over 14 stillinger i Kaukasus, som er navnet på den region og bjergkæde, der går mellem Sortehavet og Det Kaspiske Hav.

I oplægget til øvelsen lyder det ifølge dpa, at den skal være med til at forbedre samarbejdet mellem de deltagende lande.

Med i øvelsen er også 250 kampvogne og 600 yderligere "kamptekniske enheder", blandt andet artillerisystemer, skriver dpa.

Den russiske flåde deltager også.

Tidligere på året har Rusland ellers ifølge dpa holdt sig tilbage med militære manøvrer på grund af coronapandemien. Rusland opfordrede samtidig Nato til at gøre det samme.

Repræsentanter fra Aserbajdsjan, Indonesien, Iran, Kasakhstan, Tadjikistan og Sri Lanka skal ifølge Tass fungere som observatører.

Øvelsen ses ifølge dpa som et modsvar på Nato-øvelser nær russisk territorie.

"Kaukasus 2020" fortsætter frem til lørdag 26. september.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.