Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Roglic jagter flere sekunder: Forspring er aldrig nok

Mere vil have mere, mener Primoz Roglic, der onsdag udbyggede sit forspring til sin nærmeste rival.

Mere vil have mere, mener Primoz Roglic, der onsdag udbyggede sit forspring til sin nærmeste rival.
Primoz Roglic (til venstre) har fået god hjælp af holdkammeraten Sepp Kuss i kampen om Tour de France-sejren.

MERIBEL: Primoz Roglic udbyggede på onsdagens etape sit forspring i toppen af Tour de France-klassementet til i alt 57 sekunder til nærmeste forfølger, landsmanden Tadej Pogacar.

Endnu har ingen for alvor bragt Roglic i problemer i løbet, men med fire etaper tilbage er der stadig en vis usikkerhed hos den førende slovener.

Det skyldes ikke mindst det element af uberegnelighed, der er i enkeltstarten på næstsidste etape.

Hvem er bedst på en rute, der er en blanding af flad landevej og en lang, stejl stigning? Og hvor stort et forspring er nok for Roglic for at føle sig tryg?

- Den tid, du har, er aldrig nok, siger Primoz Roglic.

- Når du har noget, vil du have mere. Hvert eneste sekund er et sekunds yderligere forspring. Jeg var glad for mit forspring før (onsdagens etape, red.), og jeg er endnu gladere for det nu, lyder det fra Roglic.

Han skal dog også holde tungen lige i munden torsdag i Tourens sidste store bjergprøvelse.

Her gælder det 175 kilometer med fem kategoriserede stigninger, deriblandt Col de Glières uden for kategori.

- Arbejdet er ikke gjort endnu, for der er stadig nogle meget hårde etaper forude, siger Primoz Roglic.

Han har 1 minut og 26 sekunder ned til nummer tre, Miguel Ángel López, mens Richie Porte på fjerdepladsen halter godt tre minutter efter.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.