Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Regeringen vil piratfester til livs med højere bøder

Der skal gribes ind over for fester med hundredvis af unge, lyder det fra politikere

Der skal gribes ind over for fester med hundredvis af unge, lyder det fra politikere
Nattelivet har været lukket siden foråret, hvor coronapandemien brød ud, og det har betydet, at såkaldte piratfester er dukket op. Her mødes mange mennesker, særligt unge, men det strider mod forsamlingsforbuddet på over 50 mennesker. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Regeringen mener ifølge justitsminister Nick Hækkerup (S), at bødeniveauet for at bryde forsamlingsforbuddet bør hæves. Det skriver TV2.

Det er nemlig nødvendigt at reagere kraftigt på de piratfester, som mange unge deltager i.

Det skete blandt andet lørdag aften, hvor 200-300 personer var samlet i Københavns Sydhavn.

- Vi bliver nødt til at blive endnu bedre til at gribe ind og straffe med højere bøder, når der er nogle, der stiller sig udenfor, siger han til mediet.

Ministeren sætter ikke beløb på, hvor meget højere bøderne bør være, skriver TV2.

Bøden for første gang at overtræde det midlertidige forbud er nu 2500 kroner.

Formand for Folketingets Retsudvalg Preben Bang Henriksen (V) mener også, at bødeniveauet skal hæves, men vil ligesom ministeren ikke sætte et konkret beløb på.

Også SF og Enhedslisten vil se på bødernes størrelse, mens De Konservative er klar til at se på området, oplyser partierne til TV2.

Det samme vil Dansk Folkeparti. Og de vil gerne sætte et tal på.

- Vi foreslår, at det skal være 5000 kroner. En glad aften i byen kan for nogle af deltagerne hurtigt rende op i 1000 eller 2000 kroner, så det skal være noget, der har en effekt, siger retsordfører Peter Skaarup til Ritzau.

Desuden skal politiets beføjelser udvides, mener han.

- Det er potentielt et spørgsmål om liv og død, for der er kronisk syge og ældre, som kan miste livet, og dem skal både vi og de unge tage hensyn til.

- Politiet bør have midlerne til at afsløre de bagmænd, der arrangerer piratfesterne, så de kan stoppes inden.

Politiet siger, at den pågældende piratfest lørdag aften var annonceret på Facebook.

Det er en gængs måde at arrangere festerne på, men politiet må ikke infiltrere lukkede fora, skriver TV2.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.