Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Red Bull indgiver protest over Mercedes-nyskabelse

Det østrigske Formel 1-hold Red Bull vil have undersøgt, om en ny opfindelse fra Mercedes overholder reglerne.

Det østrigske Formel 1-hold Red Bull vil have undersøgt, om en ny opfindelse fra Mercedes overholder reglerne.
Red Bull-chef Christian Horner (til højre) vil have FIA til at kigge nærmere på Mercedes' opfindelse, DAS (Dual Axis Steering).

SPIELBERG: Selv om Formel 1 er i gang igen, er stemningen ikke nødvendigvis rosenrød i garagerne på Red Bull Ring i østrigske Spielberg.

Red Bull-holdet har fredag indgivet en officiel protest til Den Internationale Motorsportsunion (FIA) angående en nyskabelse af Mercedes-holdet kaldet DAS (Dual Axis Steering), der er med til at give kørerne mere kontrol i forbindelse med styring af bilen.

Det skriver Formel 1 på sin hjemmeside.

DAS-systemet var installeret i Lewis Hamiltons og Valtteri Bottas' biler i fredagens træninger.

FIA har allerede meldt ud, at DAS ikke vil være tilladt næste år.

- For os handler det grundlæggende om, hvorvidt det overholder reglerne, i hvad der egentlig er en gråzone, siger Red Bull-chef Christian Horner ifølge Reuters.

Mercedes-boss Toto Wolff ser frem til en afklaring af spørgsmålet.

- Vi tror, vi er på den rigtige side (af reglerne, red.). Der var meget snak og udveksling med FIA, det er derfor, vi har det i bilerne. Så vi vil alle komme med vores argumenter, og så får vi at se, siger Wolff.

DAS-systemet giver Hamilton og Bottas mulighed for at rette hjulene ud, når de kører ind på en langside. Det giver bedre aerodynamik og dermed mulighed for højere fart.

Lewis Hamilton, der er forsvarende verdensmester, var hurtigst i begge fredagens træninger.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.