Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Real Madrid-legenden Casillas stopper fodboldkarrieren

Iker Casillas har spillet sin sidste kamp. Endestationen blev FC Porto efter en lang karriere i Real Madrid.

Iker Casillas har spillet sin sidste kamp. Endestationen blev FC Porto efter en lang karriere i Real Madrid.
Iker Casillas indstiller karrieren. (Arkivfoto)

MADRID: Den 39-årige målmand Iker Casillas har spillet sin sidste fodboldkamp på topniveau.

Det oplyser den mangeårige Real Madrid-keeper i et opslag på Twitter.

Casillas vogtede målet for den spanske storklub i mere end halvandet årti fra 1999 til 2015.

I den periode var han nærmest synonym med kongeklubben. Casillas vandt det spanske mesterskab fem gange med Real Madrid, og det blev også til tre sejre i Champions League.

De sidste år af karrieren optrådte han for FC Porto. Her nåede han at vinde den portugisiske titel i både 2018 og 2020.

I maj sidste år faldt Casillas om med hjerteproblemer under træningen i Porto, og selv om han genoptog træningen og gennemgik test, kom han aldrig i kamp igen.

Den spanske målmand har en meritliste, som selv de fleste topfodboldspillere aldrig kommer i nærheden af.

Ud over de tidligere nævnte klubmeritter vogtede Casillas også målet for det spanske landshold, som vandt EM i 2008 og 2012 samt VM i 2010.

Derudover tæller listen også VM for klubhold, ligesom han fem år i træk fra 2008 til 2012 blev kåret som verdens bedste målmand.

Med sine 177 kampe i Champions League overgår han også alle andre i historiebøgerne på den konto, hvor han også har rekorden for at holde målet rent i flest kampe med 57 af slagsen.

Det blev også til 167 landskampe for Spanien, hvilket var rekord, indtil hans tidligere holdkammerat i Real Madrid Sergio Ramos for nylig overhalede ham.

Netop Ramos er en af de mange kolleger, som hylder Casillas.

- Fodbold takker dig, mand. En legende for altid, skriver Ramos på Twitter, hvor også Real Madrid bidrager:

- Den bedste målmand i Real Madrids historie og spansk fodbold kom til klubben i en alder af ni år. Han blev formet her og forsvarede vores trøje i 25 år, skriver Real Madrid blandt andet om sin tidligere anfører.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.