Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Prognose: Skånes coronakurve vil toppe til jul

Allerede nu stiger kurven over coronasmitte mere brat i Skåne, end regionen har forudset i prognoser.

Allerede nu stiger kurven over coronasmitte mere brat i Skåne, end regionen har forudset i prognoser.
Enkelte var ude i efterårssolen på en gågade i Malmö fredag. I byen, der er hovedby i Skåne og som ligger få kilometer fra København, er der nu - som i det øvrige Sverige - øget fokus på coronarisikoen under den anden bølge af udbruddet.

MALMØ: Antallet af coronapatienter på sygehusene i den sydsvenske region Skåne risikerer at kulminere i juledagene.

Det skriver avisen Sydsvenskan på baggrund af en prognose fra Region Skåne.

Regionen har forsøgt at fremskrive, hvor stor en belastning sygehusene vil opleve i de kommende måneder.

I det værste scenarie peger kurven i retning af, at der i slutningen af december vil være 250 indlagte coronapatienter. Dertil kommer 30 indlagte på regionens intensivafdelinger.

Hvis det holder stik, vil det være tre gange så mange indlagte, som der var i foråret. Da det var på sit højeste, var 91 coronapatienter indlagt på et hospital i Skåne.

Udregningerne baserer sig på, hvordan situationen var i Stockholm i foråret. Men allerede nu stiger kurven mere brat i Skåne, end regionen har forudset i prognosen.

- Ja, og desværre kan vi ikke sige med sikkerhed, at vi har knækket kurven. Vores håb er, at de skærpede generelle råd for Skåne vil føre til det, men vi ved det ikke, siger Mats E. Persson, der er chef for Region Skånes krisestab, til Sydsvenskan.

På Skånes hospitaler er man nu i gang med at forberede sig og øge antallet af sengepladser til coronapatienter. Ansatte flyttes til andre afdelinger for at kunne tage sig af det øgede antal indlagte, der forventes, skriver avisen.

Søndag aften vil statsminister Stefan Löfven holde en tv-transmitteret tale til nationen. Det er på forhånd ventet, at han vil opfordre svenskerne til "at gøre deres pligt" og bidrage til at vende smitteudviklingen.

/ritzau/TT

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.