Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Profileret demokratiforkæmper er anholdt i Hongkong

Mediemogulen Jimmy Lai, der er udtalt kritiker af det kinesiske styre, er igen blevet anholdt i Hongkong.

Mediemogulen Jimmy Lai, der er udtalt kritiker af det kinesiske styre, er igen blevet anholdt i Hongkong.
Jimmy Lai, der er profileret demokratiforkæmper, er blevet anholdt i Hongkong. (Arkivfoto)

HONGKONG: En af Hongkongs mest profilerede entreprenører og demokratiforkæmpere Jimmy Lai er blevet anholdt.

Det melder Jimmy Lais medievirksomhed Next Digital tidligt mandag morgen lokal tid. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Han er blevet anholdt for mistanke om samarbejde med udenlandske magter i forbindelse med en omstridt sikkerhedslov, som Kina indførte i Hongkong i juni.

- Jimmy Lai er blevet anholdt på grund af samarbejde med udenlandske magter, udtaler Mark Simon, der er administrerende direktør i Next Digital.

Det fremgår ikke, hvilke "magter" der er tale om.

En politikilde bekræfter over for nyhedsbureauet AFP, at Lai er blevet anholdt og sigtet for samarbejde med udenlandske magter og for bedrageri.

Ifølge Reuters har politiet i Hongkong i alt anholdt syv personer på mistanke om overtrædelse af bystyrets sikkerhedslov.

Anholdelsen kan potentielt få store konsekvenser for den 71-årige Jimmy Lai og de øvrige anholdte, da den nye sikkerhedslov forbyder oprør eller forsøg på løsrivelse. Det kan give fængsel på op til livstid.

Mediemogulen og milliardæren Jimmy Lai er en udtalt kritiker af det kinesiske styre, og han har spillet en central rolle for den prodemokratiske bevægelse i Hongkong.

I et interview med Reuters i maj fastslog Lai, at han ville blive i HongKong og fortsætte med at kæmpe for demokratiet, selv om han forventede at være et af målene for den nye sikkerhedslov.

I slutningen af februar blev Jimmy Lai anholdt og sigtet for ulovligt at have deltaget i en forbudt demonstration mod regeringen i Hongkong den 31. august sidste år.

Tilbage i 2014 blev Jimmy Lai også anholdt, efter at han nægtede at forlade en prodemokratisk demonstration i Hongkong.

I slutningen af juli anholdt Hongkongs politi fire yngre studerende for mistanke om brud på sikkerhedsloven.

Det var første gang, at loven blev anvendt til anholdelser, som ikke har forbindelse til demonstrationer.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.