Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Priske fremhæver CL-kvalifikation som det ypperste

Sejren over Slavia Prag er kulminationen på flere års målrettet arbejde, mener FCM-træner Brian Priske.

Sejren over Slavia Prag er kulminationen på flere års målrettet arbejde, mener FCM-træner Brian Priske.
Brian Priske har ført FC Midtjylland til klubbens første tur i Champions League.

HERNING: FC Midtjylland er for første gang klar til gruppespillet i Champions League efter en sejr på 4-1 over Slavia Prag onsdag aften.

På trods af danske mesterskaber og en pokaltitel er deltagelsen i Europas største klubturnering det største, cheftræner Brian Priske har været med til som en del af FC Midtjylland.

- Det er der ingen tvivl om. Med mesterskabet og hele turen de sidste fem-seks år er det her kulminationen. Det er det ypperste, som drengene har præsteret.

- Vi har jagtet gruppespillet i rigtig mange år og set frem til kampen, i jeg ved ikke hvor lang tid. At det hele så kulminerer og eksploderer i anden halvleg, vidner om, at kvaliteterne i den her gruppe (spillertrup, red.) er enorme, siger han.

FC Midtjylland er det femte danske hold, der kvalificerer sig til gruppespillet i Champions League.

Det så ellers ikke ud til at gå sådan i den første time af kampen, som Slavia Prag sad på, mens FC Midtjylland havde svært ved at skabe chancer.

Bagud 0-1 pandede Sory Kaba udligningen i kassen, og med ti minutter igen blev en dramatisk dom afgørende for kampen.

Dommer Damir Skomina vurderede efter en VAR-gennemgang, at Slavia Prag-målmand Ondrej Kolar forlod stregen for tidligt på et straffespark.

Et omspark blev sendt i nettet af Alexander Scholz, men det var formentlig ikke blevet dømt uden videoteknikken.

- Fodbold er nogle gange marginaler. og for mig handler det om, om man jagter dem, eller de dumper ned i turbanen. For mig er der ikke tvivl om, at vi jagtede det.

- Det har vi gjort i lang tid. Ikke kun i den her kampagne i Europa, men i en lang sæson har vi jagtet de små marginaler, som kan være med til at tippe kampene over til vores fordel.

- I mange anden halvlege i Europa og i sidste sæson er vi steppet op, når vi skulle. Drengene er virkelig trådt i karakter, og derfor synes jeg, vi går fortjent videre, siger cheftræneren.

Priske medgiver, at Slavia Prag-holdet var svært at nedbryde før målet til 1-1.

- Vi kan ikke forvente, at vi i en playoffkamp til Champions League kan kreere chance på chance mod et godt organiseret holdt.

- Vi vidste, at det ville blive svært, men jeg ved, at vi har så meget individuel kvalitet, siger han om midtjydernes comeback.

Torsdag afgøres det ved en lodtrækning, hvem FC Midtjylland ender i gruppe med.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.