Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Præsident Macron bebuder ny nedlukning af Frankrig i tv-tale

- Virusset er i omløb i en fart, som overgår selv de mest pessimistiske forudsigelser, siger Macron.

- Virusset er i omløb i en fart, som overgår selv de mest pessimistiske forudsigelser, siger Macron.
Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, siger, at Frankrig lukker ned igen fra fredag for at bremse spredningen af coronavirus.

PARIS: Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, siger, at Frankrig lukker ned igen fra fredag for at bremse spredningen af coronavirus.

De nye restriktioner, der vil være gældende frem til 1. december, betyder, at folk skal blive i deres hjem - medmindre de skal foretage basale og nødvendige indkøb, skal have lægehjælp eller udnytte deres daglige tilladte motionstime i det fri.

Franskmændene vil kunne gå på arbejde, hvis deres arbejdsgiver siger, at det er umuligt for dem at arbejde hjemme. Samtidig vil der blive stoppet for rejser mellem de forskellige regioner.

I modsætning til nedlukningen af samfundet i marts og april vil de fleste skoler forblive åbne, siger Macron, som holdt en tv-tale onsdag aften.

- Virusset er i omløb i en fart, som overgår selv de mest pessimistiske forudsigelser, understreger han.

Macron siger, at begravelser vil kunne gennemføres under nedlukningen, og at folk kan besøge pårørende på plejehjem.

- Som vores nabolande er vi stærkt trængt af denne pludselige acceleration. Vi er alle i samme position - overvældet af en anden bølge, som vi ved bliver sværere og mere dødelig end den første.

Frankrig registrerede tirsdag 523 nye dødsfald blandt coronasmittede - det højeste antal siden april. Der er i alt registreret over 35.000 coronarelaterede dødsfald i Frankrig.

Antallet af nye smittetilfælde skal bringes ned fra omkring 40.000 dagligt til 5.000 dagligt, siger den franske præsident.

Nedlukningerne tidligere på året var effektive over for epidemien, men coronavirusset begyndte at blive spredt igen, da restriktioner blev ophævet den 11. maj, og folk atter samledes i skoler, på universiteter, i barer og på restauranter.

På hospitalerne er der bekymring for masseindlæggelser.

Op mod 1,2 millioner mennesker har fået påvist smitte i Frankrig.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.