Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Politiets skud ramte formodet 16-årig indbrudstyv i maven

Skudepisode i Dragør, da tre politipatruljer var rykket ud til melding om indbrud. Dreng sigtes for vold.

Skudepisode i Dragør, da tre politipatruljer var rykket ud til melding om indbrud. Dreng sigtes for vold.
Politiet rykkede ud med tre patruljer til melding om et indbrud i Dragør natten til søndag. Episoden udviklede sig, da politiet afgav skud og ramte en 16-årig dreng i maven. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Den person, der natten til søndag blev ramt af et skud affyret af politiet i Dragør, er en dreng på 16 år.

Han blev ramt af et skud i maven, oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) mandag og supplerer dermed de oplysninger, som blev frigivet søndag.

I første omgang hed det, at en "yngre mand" var blevet ramt "i forbindelse med en politiforretning".

Drengen blev indlagt på sygehus, og hans pårørende blev underrettet.

Episoden skete kort efter klokken to ved en ejendom i Dragør. Politiet var rykket ud til stedet, fordi der var melding om, at der var et indbrud i gang, oplyser specialkonsulent Christian Otto i DUP til Ritzau.

Den 16-årige sigtes for vold eller forsøg på vold mod politiet og for indbrud. I et grundlovsforhør mandag blev han varetægtsfængslet i 24 dage, oplyser Københavns Politi, der ikke uddyber sigtelsen nærmere.

På grund af sine skader kunne drengen dog ikke selv være til stede i retsmødet i Københavns Byret.

DUP oplyser, at i alt tre patruljer kørte til adressen, hvor den 16-årige og flere andre befandt sig. Om de er jævnaldrende, er DUP ikke i stand til at oplyse mandag formiddag.

- Han var ikke alene derude, konstaterer specialkonsulent Christian Otto.

Foruden drengen er tre andre blevet sigtet for indbrud.

De nærmere omstændigheder om optakten til, at der blev afgivet skud, og hvad der mere præcist skete, ønsker DUP endnu ikke at give oplysninger om.

Men specialkonsulenten oplyser dog, at der er ikke er blevet rejst sigtelse mod nogen.

Når en borger bliver alvorligt skadet eller dør i forbindelse med politiets optræden, rykker Den Uafhængige Politiklagemyndighed ud for at foretage efterforskningen.

DUP blev oprettet, fordi der i sin tid var kritik af, at politiet undersøgte sig selv.

Når efterforskningen er færdig, sendes en redegørelse til anklagemyndigheden.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.