Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Politiet håber på vidner efter drab i Husum

Gerningsmænd benyttede sig af en stjålen hvid Nissan, da de flygtede, siger Københavns Politi.

Gerningsmænd benyttede sig af en stjålen hvid Nissan, da de flygtede, siger Københavns Politi.
Københavns Politi efterlyser oplysninger fra vidner, der så en hvid bil onsdag i Husum og i Herlev, i forbindelse med drabet på en 22-årig mand onsdag på Åfløjen i Husum. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Antallet af opkald til politiet efter drabet ved en bebyggelse i Husum i København er foreløbig beskedent.

- Der har været nogle få henvendelser, siger politiinspektør Mads Helios i Københavns Politi fredag.

- Men det er måske vilkårene i disse coronatider, at der ikke er så mange udenfor, siger politiinspektøren.

Alligevel håber han på flere henvendelser, som måske kan hjælpe efterforskerne med at opklare drabet på en 22-årig mand onsdag eftermiddag.

Efterforskerne vil gerne i kontakt med vidner, der så en hvid Nissan Quahqai. Enten ved Åfløjen i Husum eller omkring Klausdalsbrovej i Herlev.

Forbrydelsen skete det førstnævnte sted. Flere personer sad i bilen og ventede på, at den 22-årige skulle dukke op. Muligvis ventede de i flere timer, har politiet sagt.

Lidt før klokken 14 trådte han ud fra en opgang og satte sig ind i en bil. Her blev han dræbt af skud fra de ventende mænd.

Kort efter blev der sat ild til Nissan'en i et lille grønt område ved Klausdalsbrovej 308. Herfra fortsatte mændene deres flugt i en mørk bil, har politiet oplyst.

Forløbet var planlagt i forvejen. Således ved efterforskerne, at gerningsmændene forud for drabet var oppe ved Klausdalsbrovej, hvor de tilsyneladende udså sig det sted, hvor de senere satte ild til bilen og dermed slettede spor.

Bilen var i øvrigt stjålet fra en forhandler i Kastrup om tirsdagen. På nummerpladen stod CN 53 147.

En af politiets teorier er, at drabet er endnu en voldelig begivenhed i en række mellem to grupper fra henholdsvis Husum og Rødovre. Konflikten har tidligere kostet en 24-årig mand livet.

Det begyndte på Frederiksberg 19. marts. Her var der to skudepisoder i beboelsesejendomme på henholdsvis Eversvej og Vodroffsvej.

Den 27. marts blev der igen affyret skud, denne gang i Husum. Her blev en ung mand såret, men slap med livet i behold.

Få timer senere blev den førnævnte 24-årige påkørt på et stisystem ved Vestvolden i Husum. Han blev senere fundet død af sine kvæstelser i en lejlighed på Tinghøjvej i Søborg.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.