Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Politibetjente skudt under demonstration i USA

Demonstranter trodser udgangsforbud i Louisville, Kentucky, efter afgørelse i en sag om en dræbt sort kvinde.

Demonstranter trodser udgangsforbud i Louisville, Kentucky, efter afgørelse i en sag om en dræbt sort kvinde.
Politiet rykkede ind i centrum af Louisville, Kentucky, inden udgangsforbuddet trådte i kraft klokken 21 lokal tid. Demonstranter er vrede over, at et nævningeting har afgjort, at kun en af de tre betjente, der var involveret i Breonna Taylors død, sigtes for uforsvarlig adfærd. Ingen sigtes for direkte at have forvoldt Taylors død.

LOUISVILLE: Mindst to politifolk er såret af skud under en demonstration i Louisville, Kentucky, natten til torsdag dansk tid.

Det bekræfter en talsmand for politiet ifølge avisen New York Times.

- Vi har oplevet betjente blive skudt i aften, siger talsmanden.

Der er ikke umiddelbart nogen oplysninger om ofrenes tilstand. Men talsmanden tilføjer, at de er uden for livsfare.

En mistænkt er anholdt.

Skyderiet har fundet sted i forbindelse med en demonstration i byen.

Det kommer, efter at delstatens justitsminister meddelte, at ingen betjente bliver sigtet for drab på den 26-årige Breonna Taylor. Det afgjorde et nævningeting onsdag.

Hun var en sort kvinde, som blev dræbt af politiskud i Louisville i marts.

En enkelt politibetjent sigtes for "hensynsløst at udsætte andre for fare", men ingen af dem sigtes for at have forvoldt Taylors død.

Der bliver ikke rejst sigtelse mod to andre betjente.

Det har fået tusinder af mennesker til at gå på gaden i Louisville for at protestere.

Flere personer er anholdt, efter at en mindre del af de mange tusinder demonstranter er stødt sammen med politiet i byen.

Ben Crump, der er advokat for familien Taylor, kalder onsdagens afgørelse om ikke at holde nogen direkte ansvarlig for Breonna Taylors død for "skandaløs og stødende".

Breonna Taylors død har ligesom den sorte mand George Floyds død i politiets varetægt været med til at udløse de mange protester mod racisme og politivold i USA og internationalt.

Den 26-årige kvinde mistede livet, da hun 13. marts blev skudt af politiet i sin lejlighed for øjnene af sin kæreste.

Det skete, da tre civilklædte betjente uden varsel stormede hendes lejlighed i Louisville for at gennemføre en narkoransagning.

Der blev ikke fundet narkotika i lejligheden, og hun var ikke selv under mistanke.

Breonna Taylors kæreste greb under ransagningen selv en pistol og udvekslede skud med politiet. Han har efterfølgende forklaret, at han troede, at de civilklædte betjente var kriminelle.

Betjentene, der ikke havde tændt de kameraer, de har på sig, skød Breonna Taylor gentagne gange.

I alt seks skud ramte hende. Et af dem var dødeligt, oplyste Kentuckys justitsminister, Daniel Cameron, på et pressemøde onsdag.

To af betjentenes skud kan retfærdiggøres, da de var en reaktion på skuddene fra Breonna Taylors kæreste.

Men den tredje betjent, Brett Hankison, har opført sig hensynsløst, lyder nævningenes vurdering.

Han kan dermed blive idømt op til fem års fængsel, oplyser Daniel Cameron.

I Louisville har nogle forretninger sømmet plader for vinduerne i forventning om, at der kan blive uroligheder i byen efter onsdagens afgørelse.

Byens borgmester har indført udgangsforbud efter klokken 21 (klokken 03 dansk tid), men tv-billeder tyder på, at mange demonstranter ignorerer det og i stedet bliver på gaden.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.