Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Politi: Drab nær travbane i Aarhus skyldes handel med hash

Politiet har anholdt to for handel med hash. De er blevet fængslet af Retten i Aarhus.

Politiet har anholdt to for handel med hash. De er blevet fængslet af Retten i Aarhus.
Østjyllands Politi har rejst sigtelse om narkohandel i forbindelse med undersøgelsen af et drab nær travbanen i Aarhus. (Arkivfoto)

AARHUS: Drabet på en 25-årig mand nær travbanen i Aarhus er en udløber af en større narkohandel mellem to grupper.

Det mener Østjyllands Politi, der har anholdt to personer for medvirken til narkohandel.

De to mænd, der er 41 og 44 år, er tirsdag blevet fremstillet for en dommer i Retten i Aarhus. Dommeren har fængslet begge i fire uger.

Mændene sigtes for på drabsdagen at have solgt 36 kilo hash til en værdi af 1,6 millioner kroner, oplyser Århus Stiftstidende.

Ifølge mediet så begge chokerede ud i retsmødet. Begge nægter sig skyldige. Men de er ifølge deres forsvarere nervøse og skulle have hørt, at nogen var efter dem. På grund af frygten har den ene installeret et kamera ved sit hjem, beretter Århus Stiftstidende.

I en pressemeddelelse understreger politiet, at de to anholdte ikke sigtes for drabet.

Den dræbte var Abukar Hassan Ali, også kendt som rapperen Shmur. Han blev ramt af skud 22. juli om aftenen ved en parkeringsplads nær Jydsk Væddeløbsbane.

Kort tid efter drabet, som skete ved 19-tiden, blev to biler brændt af. Den ene et sted i Solbjerg, den anden i Edslev ved Hørning.

I andre sager om drab i de kriminelle miljøer har gerningsmænd forsøgt at slette spor netop ved at sætte ild til de køretøjer, de har benyttet.

Politiinspektør Michael Kjeldgaard ønsker ikke at gå i detaljer med opklaringsarbejdet.

- Vi fortsætter vores intensive efterforskning af sagen, og vi forventer yderligere anholdelser i sagen, i takt med at efterforskningen skrider frem, udtaler han i pressemeddelelsen.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.