Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Politi advarer mod troværdige fupbeskeder i omløb

Sms'er, der ser ud til at komme fra NemID og Statens Serum Institut, er svindel, advarer politiet.

Sms'er, der ser ud til at komme fra NemID og Statens Serum Institut, er svindel, advarer politiet.
Flere borgere har anmeldt, at de har modtaget beskeder, der ser ud, som om de er sendt fra henholdsvis NemID og Statens Serum Institut. I sms'erne bliver folk opfordret til at sende et billede af deres NemID. Men det skal man ikke, advarer politiet, som oplyser, at der er tale om svindel. (Arkivfoto).

KØBENHAVN: Politiet advarer mod sms'er, der ser ud til at komme fra NemID samt Statens Serum Institut.

I dem bliver der bedt om, at modtageren blandt andet sender et foto af sit NemID.

- Pas på - det er svindel. En it-kyndig har udtalt, at sms'en virker meget troværdig - det er den ikke, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Politikredsen oplyser, at den har modtaget flere henvendelser om sådanne beskeder. Den opfordrer folk til at slette dem med det samme.

Politiet advarer på sin hjemmeside også mod online coronasvindel.

Her skriver politiet, at bagmænd bag falske mails, hjemmesider og sms'er forsøger at udnytte situationen med coronavirus til at lokke personlige oplysninger ud af virksomheder og borgere.

Politiet opfordrer folk til at lade være med at videregive fortrolige oplysninger i hverken mails, på sms, på sociale medier eller over telefonen.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.