Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

PLO's generalsekretær er indlagt med covid-19 i Israel

Fremtrædende palæstinensisk leder er svækket, efter at han tidligere på måneden blev coronasmittet.

Fremtrædende palæstinensisk leder er svækket, efter at han tidligere på måneden blev coronasmittet.
PLO-generalsekretær Saeb Erekat har gennem årtier forhandlet på palæstinensernes vegne og været palæstinensernes repræsentant i mange internationale sammenhænge. (Arkivfoto)

JERUSALEM: Palæstinensernes chefforhandler, Saeb Erekat, er søndag blevet indlagt på et hospital i Israel med covid-19.

Erekat, der er generalsekretær i Den Palæstinensiske Befrielsesorganisation (PLO), blev tidligere på måneden testet positiv for coronasmitte.

Søndag blev han bragt fra sit hjem på Vestbredden til et hospital i Israel. Øjenvidner siger, at den 65-årige leder lå på en båre og blev bragt ind i en israelsk ambulance.

- Hans tilstand er ikke god, siger hans bror Saber Erekat til nyhedsbureauet AFP.

For tre år siden gennemgik PLO-lederen en lungetransplantation på et amerikansk hospital. Det betyder, at han er i højrisikogruppe for covid-19.

- Efter hans pådragelse af covid-19 og på grund af de kroniske helbredsproblemer, han har i åndedrætssystemet, kræver dr. Erekats tilstand nu medicinsk opfølgning på hospitalet, skriver PLO i en meddelelse.

Erekat er en af de mest fremtrædende palæstinensiske ledere. Han har gennem mange år været en central rådgiver for lederen af det palæstinensiske selvstyre, Mahmoud Abbas, og inden da for Yasser Arafat.

Han var med til forhandlinger med Israel for PLO tilbage i 1991 under den såkaldte Madrid-konference, da George H.W. Bush var amerikansk præsident.

Erekat er fortaler for en tostatsløsning og er en fremtrædende palæstinensisk stemme, der har talt imod de omstridte israelske bosættelser, der gennem årene har bredt sig på Vestbredden.

Indtil videre er der bekræftet over 42.000 tilfælde af coronasmitte på Vestbredden. Af dem er 381 døde.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.