Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Playstation 5 kommer til Danmark i november

Der er lagt op til en styrkeprøve mellem Xbox X Series og Playstation 5 lige op til julehandlen i år.

Der er lagt op til en styrkeprøve mellem Xbox X Series og Playstation 5 lige op til julehandlen i år.
Sony er med Playstation 5 som noget nyt gået over til et hvidt design.

TOKYO: Sonys nye spilkonsol, Playstation 5, kommer på hylderne i danske butikker 19. november.

Det oplyser det japanske teknologiselskab i en pressemeddelelse.

Dermed må spilleglade danskere vente en uge med at få fingrene i konsollen i forhold til visse andre markeder, da Playstation 5 allerede 12. november bliver lanceret i blandt andet Japan og USA.

Med lanceringen er der lagt op til en styrkeprøve i slutningen af året med Microsoft og dets konsoller Xbox Series X og S, som lanceres 10. november.

Internationalt vil en Playstation 5 i en version med Blu-ray- og spildrev blive prissat til 499,99 dollar svarende til omkring 3150 kroner. Det er samme pris som en Xbox Series X, mens Series S ligger 299,99 dollar.

Hvad en Playstation 5 præcis kommer til at lande på i danske kroner, er endnu uvist.

Uden Blu-ray- og spildrev bliver prisen på den nye Playstation 399,99 dollar. Men den vil kun kunne køre spil, som er blevet downloadet på konsollen.

Prissætning har ifølge nyhedsbureauet Reuters tidligere spillet en afgørende rolle i kapløbet mellem de to konsoller.

Hvis en konsol får lokket en tilpas stor mængde spillere med på vognen tidligt, vil det også være lettere at få spiludviklere til at satse på at lancere produkter til ens konsol.

De kommende spil til Playstation 5 inkluderer blandt andet "Final Fantasy XVI", et nyt spil i "God of War"-serien og et Harry Potter-rollespil.

Der kommer også et nyt Spider-Man-spil.

Serkan Toto, grundlægger af Kantan Games, som er en konsulentvirksomhed for spilindustrien, ser ifølge Reuters Sonys "fantastiske" række af spil som "et aggressivt" forsøg på at promovere sig med eksklusive spil.

Imens forsøger Xbox med billigere priser for den billigste model at få brugere ind i "Xbox-økosystemet", lyder Totos analyse ifølge nyhedsbureauet.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.