Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Peru genindfører udgangsforbud i hele landet fra søndag

Siden 1. juli har Peru ophævet flere coronarestriktioner, hvilket har medført en stigning i antal smittede.

Siden 1. juli har Peru ophævet flere coronarestriktioner, hvilket har medført en stigning i antal smittede.
En musiker spiller til en begravelse, hvor vedkommende døde efter at være blevet smittet med coronavirus. (Arkivfoto)

LIMA: Peru genindfører udgangsforbud fra søndag, efter at landet har registreret en fordobling af nye smittetilfælde.

Det oplyser præsident Martin Vizcarra onsdag lokal tid.

- Vi må tage et skridt tilbage i de restriktioner, vi har lempet. Fra søndag vender det nationale udgangsforbud tilbage, siger Vizcarra.

Siden 1. juli har Peru ophævet flere coronarestriktioner, hvilket har medført en stigning i antallet af daglige smittetilfælde fra 3300 til 7000.

Præsidenten giver blandt andet familiesammenkomster skylden for de nye udbrud i landet. Derfor bliver sammenkomster også forbudt fra søndag.

Kun meget få personer, såsom hospitalsansatte, er undtaget udgangsforbuddet.

I april var der en kort overgang udgangsforbud i Peru i forbindelse med, at landet havde erklæret krisetilstand.

Et natligt udgangsforbud har eksisteret i Peru siden midten af marts, grænserne er stadig lukket, og skolegang er aflyst resten af året.

For seks uger siden lempede Peru på restriktionerne i forsøget på at få gang i økonomien, der har været hårdt ramt under pandemien.

Regeringen har onsdag også genindført den obligatoriske karantæne for indrejsende, der har været ophævet i 20 ud af 25 regioner siden juli.

Siden coronavirusset blev bekræftet for første gang i begyndelsen af året, har Peru registreret knap 490.000 smittede og 21.501 coronarelaterede dødsfald.

Det er det tredje hårdest ramte land i Latinamerika efter Brasilien og Mexico, der har henholdsvis tre millioner og knap en halv million smittede samt over 100.000 og 50.000 dødsfald blandt coronasmittede.

Globalt er der blevet registreret over 20 millioner smittede og 745.000 coronarelaterede dødsfald.

Der er dog stor forskel på, hvordan de enkelte lande har registreret coronadødsfald, og det er derfor svært at sammenligne én til én på tværs af landegrænser.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.