Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Pentagon kan ikke finde bevis for russisk dusør på USA's soldater

Forsvarsminister og forsvarschef melder om intet, der underbygger historie om dusør på amerikanske soldater.

Forsvarsminister og forsvarschef melder om intet, der underbygger historie om dusør på amerikanske soldater.
USA's forsvarsminister, Mark Esper(i forgrunden), og forsvarschefen, Mark Milley (i baggrunden) har torsdag fortalt Kongressen, at de amerikanske efterretningstjeneste ikke har kunne underbygge historier om russiske dusører på amerikanske soldaters liv.

WASHINGTON D.C.: De amerikanske efterretningstjenester har ikke været i stand til at underbygge beretninger om en russisk dusør til Taliban-krigere i Afghanistan for amerikanske soldaters liv.

Det har den amerikanske forsvarsminister, Mark Esper, og forsvarschef, Mark Milley, torsdag fortalt et udvalg i Kongressen.

Esper og Milley skulle give en redegørelse for udvalget for de væbnede styrker i Repræsentanternes Hus.

Her blev de spurgt til en historie i The New York Times. Et ukendt antal anonyme embedsmænd har oplyst til den amerikanske avis, at en del af en russisk efterretningstjeneste har udlovet en dusør til den militante bevægelse Taliban for drab på vestlige soldater.

- Det er et unik stykke information, som ikke er blevet underbygget, sagde Mark Milley.

Det underbyggede, hvad Mark Esper fortalte udvalget på samme møde.

Her sagde han, at ingen af de efterretningstjenester, der hører under forsvarsministeriet, har været i stand til at underbygge historien i New York Times.

Kilder har tidligere oplyst, at informationerne er indsamlet af efterretningstjeneste CIA, der ikke refererer til forsvarsministeriet.

New York Times har siden skrevet, at beretninger om de udlovede dusører har været nævnt for præsident Trump, hvilket senere har været et særskilt stridspunkt.

Trump har tidligere sagt, at de amerikanske efterretningstjenester ikke fandt, at der var nok indicier eller beviser til, at det var noget, som præsidenten skulle tage stilling til.

Ifølge forsvarschef Mark Miller undersøger USA stadig sagen. Og hvis det skulle blive bekræftet, at Rusland har betalt dusører til Taliban, så vil være en "stor sag", sagde Miller i Kongressen.

John Nicholson, en pensioneret general fra den amerikanske hær som tidligere har ledet de amerikanske styrker i Afghanistan, oplyser, at Rusland før har forsynet Taliban med våben og andet udstyr samt mindre pengebeløb.

Men Rusland har altid undgået at yde støtte, der kunne få afgørende betydning for kampene mellem Taliban og amerikanske styrker, siger han.

Som eksempel nævner den tidligere general, at Rusland på et tidspunkt afviste en anmodning fra Taliban om at forsyne bevægelsen med missiler, der kunne udgøre en trussel mod kamphelikoptere.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.