Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Patrik Wozniacki: Vores familie kan ikke have en almindelig hyggestund

Tre uger efter Caroline Wozniackis tennisstop satte hele familien sig for at bestige Kilimanjaro.

Tre uger efter Caroline Wozniackis tennisstop satte hele familien sig for at bestige Kilimanjaro.
Konkurrencegenet og søskendekærligheden lyser ud af Caroline og Patrik Wozniacki, som sammen med forældrene Anna og Piotr Wozniacki, Caroline Wozniackis mand, David Lee, og svigermor, Susan Lee, satte sig for at bestige Kilimanjaro i Tanzania. Om familien når toppen, kan ses i programserien "Klædt af mod toppen med familien Wozniacki" på Dplay og Kanal 5.
Tre uger efter Caroline Wozniackis tennisstop satte hele familien sig for at bestige Kilimanjaro.
Caroline og Patrik Wozniacki Konkurrencegenet og søskendekærligheden lyser ud af Caroline og Patrik Wozniacki, som sammen med forældrene Anna og Piotr Wozniacki, Caroline Wozniackis mand, David Lee, og svigermor, Susan Lee, satte sig for at bestige Kilimanjaro i Tanzania. Om familien når toppen, kan ses i programserien "Klædt af mod toppen med familien Wozniacki" på Dplay og Kanal 5. Per Arnesen / Discovery Networks Danmark/Free
Tre uger efter Caroline Wozniackis tennisstop satte hele familien sig for at bestige Kilimanjaro.
Caroline og Patrik Wozniacki Selv om det var drønhårdt at være afsted, ser Caroline Wozniacki og storebror Patrik Wozniacki tilbage på turen med et kæmpe smil. Per Arnesen / Discovery Networks Danmark/Free
Tre uger efter Caroline Wozniackis tennisstop satte hele familien sig for at bestige Kilimanjaro.
Patrik Wozniacki, Caroline Wozniacki og David Lee Selv om de skulle bestige bjerget sammen, var konkurrencen intens mellem Patrik Wozniacki, søsteren Caroline Wozniacki og svogeren David Lee, der er tidligere professionel basketballspiller. Per Arnesen / Discovery Networks Danmark/Free
Tre uger efter Caroline Wozniackis tennisstop satte hele familien sig for at bestige Kilimanjaro.
Patrik Wozniacki Patrik Wozniacki vil naturligvis ikke afsløre, om familien lykkedes med missionen, men han siger til Ritzau, at han uanset hvad ville gøre det hele igen uden at tøve et sekund. Per Arnesen / Discovery Networks Danmark/Free
Tre uger efter Caroline Wozniackis tennisstop satte hele familien sig for at bestige Kilimanjaro.
Caroline Wozniacki, Anna Wozniacki og Patrik Wozniacki Inden familien begav sig til bjergfoden af Kilimanjaro, ventede et intenst træningsforløb, som skulle forberede dem til turen mod toppen. I de polske bjerge ventede kuldetræning hos hollandske Wim Hof, som også går under navnet "The Ice Man". Kuldetræningen skulle lære familien Wozniacki at nå toppen af Kilimanjaro uden overtøj, som var et af benspændene i missionen. Her ses Caroline Wozniacki til venstre, Patrik Wozniacki til højre og søskendeparrets mor, Anna Wozniacki, i midten. Per Arnesen / Discovery Networks Danmark/Free

KØBENHAVN: Sport fylder stort set alt for familien Wozniacki både privat og professionelt.

Bare de er så meget som ude at gå en tur, spiller yatzy eller backgammon, konkurrerer de om, hvem der går hurtigst, løber længst eller slår flest seksere.

Nu venter der familien den hidtil største konkurrence af alle: nemlig mod naturens og kroppens kræfter i kampen om at nå toppen af verdens højeste fritstående bjerg, Kilimanjaro, i Tanzania.

For selv om det er et fælles familieeventyr at bestige den tanzaniske kæmpe, vil man alligevel gerne udmærke sig, når ens lillesøster, Caroline Wozniacki, har ligget på verdensranglistens førsteplads i 71 uger, ens svoger er den tidligere NBA-basketballspiller David Lee, og man selv i øvrigt er tidligere professionel fodboldspiller.

Sådan lyder det med et smil fra Caroline Wozniackis storebror, Patrik Wozniacki, som sammen med resten af familien kan ses i programserien "Klædt af mod toppen med familien Wozniacki" på Dplay og Kanal 5.

- Vi kan ikke bare have en helt almindelig hyggestund. Så der går selvfølgelig også noget konkurrence i den her, griner Patrik Wozniacki.

- Det ligger bare så naturligt til os. Vi synes, det er fedt at presse hinanden, og på den måde tror jeg også, at vi bliver bedre, fordi vi er så konkurrencemindede og ikke bare giver op ved første forhindring, lyder det fra Patrik Wozniacki, der har pensioneret fodboldstøvlerne og i dag arbejder som tenniskommentator på TV2 Sport.

Det var ikke kun blandt sin søster og sin svoger, at konkurrencegenet var tændt, men også blandt sin celebre svogers mor, Susan Lee, og sine egne forældre, Anna og Piotr Wozniacki.

- Susan og min far og mor klarede det også ret godt i alt, hvad vi foretog os, selv om de er ældre end os.

- Det var helt vanvittigt. Så der var også pres på for ikke at tabe ansigt til dem, selv om man selvfølgelig også gerne vil have, at de klarer sig godt, griner han.

Patrik Wozniacki ser tilbage på turen med et kæmpe smil, men sådan var det ikke udelukkende, mens de var afsted.

Der var der også blod, sved og tårer i ordenes bogstaveligste forstand.

For Patrik Wozniacki har det været den hårdeste fysiske udfordring nogensinde.

- Det var et skridt ad gangen, og man går langsomt, så det var ikke, fordi pulsen kom helt i vejret og bankede afsted. Det var bare lange dage. I gennemsnit går man syv timer om dagen, siger han og uddyber:

- Uanset om man løber eller går, er det hårdt at være aktiv så mange timer i streg. Det var et kæmpe bjerg, og jo højere man kom op, desto tyndere blev luften, og det var enormt udmattende.

Inden familien påbegyndte bjergbestigningen, tog tre eksperter dem derfor gennem et forløb for at tilegne dem teknikker for, hvad deres kroppe var i stand til at præstere.

For turen mod toppen var uden overtøj på eller med andre hjælpemidler som ekstra ilt i de tynde luftlag.

Derfor skulle familien lære at håndtere ekstrem kulde hos Wim "The Ice Man" Hof - blandt andet ved at vandre i shorts og bade i isvand i de barske bjerge i Polen.

Dernæst fløj familien til den tanzaniske paradisø Zanzibar, hvor den danske verdensmester i fridykning, Stig Severinsen, tog dem ud på åbent hav for at lære dem at optimere iltoptaget for at undgå højdesyge.

Ved foden af bjerget på fastlandet ventede shaolin-munken Master Shifu, som tog familien gennem mental- og udholdenhedstræning med afsæt i de sagnomspundne metoder.

Især står fridykningssessionerne stærkt for Patrik Wozniacki.

- Der var nogle mentale barrierer, man hele tiden skulle kæmpe med. Det mest angstprovokerende var helt klart at skulle tage et ekstra tag ned i havet, selv om det betød, at man havde mindre luft på vej op.

- Det var virkelig grænseoverskridende og angstprovokerende at skulle finde balancen mellem, hvor man kan reelt kan yde, men samtidig stoppe, når man virkelig ikke kan mere. Samtidig var det også en vanvittig følelse at kunne mærke, hvordan lungerne nærmest udvidede sig på vej mod overfladen, og man fik luft. Det var en surrealistisk oplevelse.

Efter træningsforløbene, som skulle klæde familien på til at nå toppen uden overtøj og ekstra ilt, begyndte bjergbestigningen.

Om metoderne virkede, og om familien nåede toppen af Kilimanjaro, må man se i programmerne.

Men trods de intense og udfordrende uger ville Patrik Wozniacki gøre det hele igen uden at blinke.

- Hele forløbet har været vanvittigt hårdt, men en kæmpe oplevelse, jeg ikke ville have været foruden, siger han og fortsætter:

- Måske ville jeg gerne lige have haft min søn og min kæreste med, men det havde været relativt svært på denne tur, men det hele samlet sammen var mega fedt, grænseoverskridende og hårdt, men en kæmpe fornøjelse, smiler han.

"Klædt af mod toppen med familien Wozniacki" kan ses hver torsdag på Dplay og Kanal 5.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.