Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Pakistan: Facebook skal forbyde islamofobisk indhold

Islamofobi på sociale medier medfører ekstremisme og radikalisering, advarer Pakistans premierminister.

Islamofobi på sociale medier medfører ekstremisme og radikalisering, advarer Pakistans premierminister.
Pakistans premierminister, Imran Khan, har rettet verbale angreb mod Frankrig for at opildne til islamofobi efter drab på lærer i Paris. Nu beder Khan Facebook om at forbyde islamofobisk indhold på sociale medieplatforme. (Arkivfoto).

ISLAMABAD: Pakistans premierminister, Imran Khan, vil have Facebook til at forbyde islamofobisk indhold på Facebooks sociale medier.

Det skriver premierministeren i et åbent brev, som han mandag har delt på Twitter.

Her advarer han mod en "stigende islamofobi", der fører til ekstremisme og vold verden over, og som især kommer til udtryk på sociale medier.

- Jeg vil bede jer om at forbyde islamofobi og hadefuld tale mod islam på Facebook, ligesom det, der er indført for Holocaust, skriver Khan på Twitter.

Tidligere denne måned har Facebook sagt, at virksomheden vil opdatere sin politik for hadefulde beskeder, så indhold, der benægter eller betvivler Holocaust, bliver forbudt.

Hvis ikke også islamofobisk indhold forbydes, mener Khan, at der vil ske "yderligere radikalisering".

En talskvinde for Facebook siger til Reuters, at Facebook er imod alle former for hadefuld tale. Derfor er angreb baseret på race, etnicitet, nationalitet og religion ikke tilladt.

Meldingen fra den pakistanske premierminister kommer, dagen efter at han har anklaget Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, for at "angribe islam".

Det skyldtes, at Macron har kritiseret islamister og forsvaret offentliggørelsen af satiretegninger af profeten Muhammed. Det skaber splittelse, mener Khan.

Mandag har Pakistan desuden indkaldt den franske ambassadør til samtale.

Flere arabiske lande raser over Frankrigs reaktion på et voldsomt drab af en lærer i Paris, der havde brugt tegninger af Muhammed i undervisningen.

Også Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, er kommet med verbale angreb mod Macron.

Lørdag sagde Erdogan, at "Macron bør mentalundersøges". Det fik Frankrig til at hjemkalde sin ambassadør i Tyrkiet.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.