Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Over 800 millioner børn i verden er i øget risiko for corona

Ifølge rapport fra WHO og Unicef mangler omkring 818 millioner børn faciliteter til håndvask på deres skoler.

Ifølge rapport fra WHO og Unicef mangler omkring 818 millioner børn faciliteter til håndvask på deres skoler.
Ud af de 818 millioner børn der manglede adgang til basale håndvaskfaciliteter på deres skoler, gik 353 millioner på skoler, der havde adgang til vand men ingen sæbe. Det viser rapporten fra WHO og Unicef. (Arkiv)

KØBENHAVN: På grund af dårlige vilkår for håndhygiejne på skoler verden over kan omkring 818 millioner børn være i større risiko for at få coronavirus og andre smitsomme sygdomme.

Ifølge en ny rapport fra WHO og Unicef havde 43 procent af verdens skoler mangel på rent vand og sæbe i 2019.

Verdens skoler begynder så småt at genåbne efter nedlukningen i forbindelse med den verdensomspændende coronavirus.

- Håndvask i skolerne er helt afgørende for, at børn overlever, siger Karen Hækkerup generalsekretær i Unicef.

Mere end en tredjedel af de 818 millioner udsatte børnene bor i Afrika. I de mindst udviklede lande i verden mangler syv ud af ti skoler basale midler til håndvask, oplyser rapporten.

Unicef og WHO har identificeret 60 lande, som er så dårligt stillet med håndhygiejnefaciliteter, at de kan udvikle en humanitær- eller sundhedskrise på grund af corona.

- Adgang til rent vand, sanitet og hygiejne er essentielt for at stoppe og kontrollere smittespredning, siger Tedros Adhanom Ghebreyesus generalsekretær i WHO i en pressemeddelelse.

Unicef fortæller, at det også er problematisk, hvis landene vælger at holde skolerne lukket i længere tid på grund af coronavirus.

Det vil det gå ud over børnenes læring, velbefindende og sikkerhed. Derfor er den en hårfin balance.

- Hvis børnene først falder ud af skolen, i lande hvor der ikke er tradition for skolegang, så kan de blandt andet ende i børnearbejde, siger Karen Hækkerup.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.