Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Over 200.000 er døde med corona i USA under pandemien

Flere end 31 millioner er bekræftet coronasmittede på verdensplan, og tirsdag har USA rundet 200.000 dødsfald.

Flere end 31 millioner er bekræftet coronasmittede på verdensplan, og tirsdag har USA rundet 200.000 dødsfald.
Der er sat mange tusinde amerikanske flag i græsset ved National Mall i Washington, USA. De repræsenterer nogle af de 200.000 personer i USA, der har mistet livet under coronapandemien.

BALTIMORE: USA har rundet en trist milepæl under coronapandemien. Over 200.000, der var bekræftet smittet med virusset, har mistet livet i landet.

Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University sent tirsdag eftermiddag.

Der bor flere end 328 millioner mennesker i USA, og ser man på antallet af dødsfald i forhold til indbyggertallet, svarer det til, at omkring en ud af 1650 indbyggere i USA er døde med covid-19.

Til sammenligning er 641 personer med coronavirus døde i Danmark, viser tal fra Statens Serum Institut tirsdag. Det svarer til, at cirka en ud af 9100 indbyggere i Danmark er døde med virusset.

Hvis en person dør, inden for en måned efter at være bekræftet smittet med coronavirusset, fremgår vedkommende af statistikken. Det vides derfor ikke, om corona har været en direkte eller medvirkende årsag til personens død.

Det er også USA, der topper opgørelsen med hensyn til smittede. Ud af de flere end 31 millioner smittede på verdensplan er over 6,8 millioner af dem konstateret i USA.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, sagde mandag ifølge Reuters, at han havde gjort et fantastisk stykke arbejde med hensyn til at bekæmpe virusset.

- Det påvirker næsten ingen. Det er fantastisk.

- Det rammer ældre mennesker med hjerteproblemer og andre sygdomme, sagde han ifølge nyhedsbureauet.

Præsidenten har indrømmet, at han har nedtonet faren ved coronavirusset tidligere i forløbet, fordi han ikke ville "skabe panik" i befolkningen.

Ifølge en opgørelse fra USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC), var syv ud af ti af de døde i USA over 65 år.

Også i Danmark og andre dele af verden er det gennemgående, at de, der er oppe i årene eller har andre underliggende sygdomme, er mere udsatte og risikerer et mere alvorligt sygdomsforløb.

Efter USA er Indien og Brasilien de lande, hvor der er konstateret flest smittede. De befolkningsrige lande har henholdsvis 5,5 millioner og 4,5 millioner bekræftede smittetilfælde.

Det er de samme lande, som tager anden- og tredjepladsen over flest coronadødsfald.

Over 137.000 er døde med virusset i Brasilien, mens det er tilfældet for knap 89.000 i Indien.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.