Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Over 1600 er døde af coronavirusset siden december

2009 flere er smittede i fastlands-Kina, hvilket bringer det samlede antal smittede i landet op på 68.500.

2009 flere er smittede i fastlands-Kina, hvilket bringer det samlede antal smittede i landet op på 68.500.
Selv børn bærer masker i Kina, hvor coronavirusset er brudt ud. Her i en park i Beijing.

WUHAN: Yderligere 142 er døde af coronavirusset det seneste døgn i fastlands-Kina.

Det meddeler Kinas nationale sundhedskommission i sin daglige opdatering søndag morgen lokal tid ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Derudover er der registreret 2009 nye smittetilfælde i landet.

Kun tre af dødsfaldene det seneste døgn er sket uden for den kinesiske provins Hubei, hvor virusset oprindeligt brød ud.

Med de 142 nye dødsfald er over 1600 personer nu døde af coronavirusset. Helt præcist 1665 i fastlands-Kina.

68.500 er nu registreret som smittede af virusset i fastlands-Kina.

Frankrig rapporterede lørdag om det første dødsfald uden for Asien. Det drejer sig om en kinesisk turist, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Coronavirusset er foruden Kina registreret i 28 andre lande, herunder Thailand, Japan, Australien, Tyskland, USA, Frankrig, Canada, Italien, Spanien, Sverige og senest i Egypten.

Coronavirus smitter gennem luften. Det vil sige, at en smittet person kan give virusset videre blot ved at ånde, tale, hoste eller nyse i nærheden af andre.

Virusset kan smitte i en radius af omkring to meter fra den smittede person. Andre virusser som eksempelvis mæslinger kan smitte i op til 30 meters afstand.

Eksperter vurderer, at der er "moderat smitsomhed" forbundet med coronavirus. De vurderer samtidig, at dødeligheden for mennesker, der er smittet med coronavirus, ligger under tre procent.

Det skriver Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.