Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Over 100.000 mennesker i USA er døde med coronavirus

Næsten 1,7 millioner mennesker i USA er bekræftet smittet med coronavirus, viser nye tal.

Næsten 1,7 millioner mennesker i USA er bekræftet smittet med coronavirus, viser nye tal.
Indbyggere står i kø for at få udleveret mad under coronakrisen i New York-bydelen Queens.

WASHINGTON D.C.: Dødstallet i USA som følge af coronavirus har rundet 100.000. Således er der registreret 100.047 døde med virusset.

Det viser tal fra Johns Hopkins University natten til torsdag dansk tid.

Nyhedsbureauet AFP beskriver det som en "dyster milepæl" og langt det højeste dødstal i verden.

Knap 15 millioner mennesker er blevet testet for coronavirus i USA. Omkring 1,7 millioner er bekræftet smittet med virusset, mens cirka 385.000 er erklæret raske igen.

Den hårdest ramte delstat er New York med næsten 30.000 døde.

Eksperter mener, at det reelle antal døde og smittede i landet er højere, end de bekræftede tal viser.

USA indrapporterede sit første dødsfald relateret til coronavirus for tre måneder siden.

På verdensplan er der registreret over 5,6 millioner smittetilfælde og over 350.000 døde. Dermed står USA for lige knap en tredjedel af verdens coronarelaterede dødsfald.

I slutningen af marts forudsagde koordinatoren for Det Hvide Hus' særlige indsats mod coronavirus, at hvis USA håndterer coronaviruskrisen "stort set perfekt", vil under 200.000 mennesker i landet dø.

Således sagde Deborah Birx i et interview med NBC News, at hun vurderer, at mellem 100.000 og 200.000 mennesker i USA vil dø med coronavirus "i bedste fald".

Vurderingen fra Deborah Birx ligger på linje med det skøn, præsident Donald Trump gav på et pressemøde den 29. marts.

- Hvis USA kan holde dødstallet på mellem 100.000 og 200.000 mod potentielt 2,2 millioner, vil det betyde, at vi har gjort et godt stykke arbejde, sagde Donald Trump ifølge nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.