Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Organisation efterlyser plan for aflyste behandlinger

Tusindvis af patienter har fået aflyst planlagte indgreb, fordi der skulle gøres plads til coronapatiener.

Tusindvis af patienter har fået aflyst planlagte indgreb, fordi der skulle gøres plads til coronapatiener.
På landets hospitaler der gjort klar til patienter smittet med coronavirus. (Akrivfoto)

KØBENHAVN: Med udbruddet af coronavirus er en stor del af sundhedsvæsnets opgaver og behandlinger lagt til side og sat på standby.

Over 10.000 patienter har fået aflyst behandlinger og operationer for at gøre plads - og frigive personale - til behandling af personer smittet med coronavirus.

Men de danske hospitaler har reserveret mere plads til coronapatienterne, end der indtil videre har været brug for. Det skriver Berlingske.

Derfor efterlyser patientorganisationen Danske Patienter og Venstre nu en plan for, hvornår sundhedsvæsnets skal genoptage behandlingen af patienter med andre sygdomme end Covid-19.

- Vi begynder at kunne se, at antallet af coronapatienter topper, og at der alligevel stadig er ledig kapacitet rundt omkring på sygehusene.

- Derfor er det vigtigt, at man hurtigt kommer i gang med at sikre, at også ikke-livstruede patienter kan komme til igen, siger direktør i Danske Patienter Morten Freil til Berlingske.

Han peger på, at mange patienter, der venter på behandling, er plaget af smerter eller har andre problemer, som gør, at de ikke kan leve et normalt liv.

Hos Venstre kræver man, at regeringen og myndighederne laver en plan for, hvilke patienter der først skal behandles, når hospitalerne igen tager fat på ikke-akutte patienter.

Partiets sundhedsordfører, Martin Geertsen, siger til Berlingske:

- Det arbejde bør gå i gang nu.

Han mener, at en strategi for genåbningen skal gælde offentlige sygehuse, privathospitaler, privatpraktiserende speciallæger og praktiserende læger.

På et pressemøde mandag gav sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og statsminister Mette Frederiksen (S) begge udtryk for, at man gerne vil i gang med "almindelig aktivitet" på sygehusene igen.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.