Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Omkring 300 danskere er fortsat strandet i udlandet

I Indien, Pakistan, Irak og Colombia har cirka 300 danskere fortsat svært ved at komme hjem på grund corona.

I Indien, Pakistan, Irak og Colombia har cirka 300 danskere fortsat svært ved at komme hjem på grund corona.
I Europa er lufthavne og grænser begyndt at åbne igen. Men der er fortsat omkring 300 danskere, der er strandet i Indien, Pakistan, Irak og Colombia, hvor aflyste fly og lokale restriktioner gør det svært at rejse hjem. Her ses vagter i Københavns Lufthavn, hvor det nu er påkrævet at bære ansigtsmaske. (Arkivfoto).

KØBENHAVN: Omkring 300 danskere er fortsat strandet i udlandet, hvor de på grund af udbruddet af coronavirus har svært ved at rejse hjem til Danmark.

Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice.

Udenrigsministeriet har under coronakrisen haft en central opgørelse over det samlede antal sager om strandende danskere - den såkaldte krisedatabase.

Men i takt med at flere og flere danskere har fundet vej tilbage til Danmark, er antallet af sager faldet.

Og dermed er arbejdet blevet mere "normaliseret", oplyser Udenrigsministeriet.

Det vil sige, at det i første omgang er de danske ambassader og konsulater rundt om i verden, som varetager opgaverne med at hjælpe strandede danskere.

Derfor føres der på nuværende tidspunkt kun central statistik over strandede danskere i Indien, Pakistan, Irak og Colombia.

Det skyldes, at der i disse lande fortsat er et stort antal danskere, der på grund af lokale restriktioner eller aflyste flyafgange ikke kan komme hjem.

I disse fire lande er der samlet set registreret omkring 300 strandede danskere.

Derudover har Udenrigsministeriet kendskab til mellem 100 og 150 danskere, som er strandet i andre lande i verden.

Men de fleste af dem har "stor tilknytning til det land, som de opholder sig i", oplyser ministeriet.

Den 25. marts - kort efter at Danmark og flere andre lande var begyndt at lukke grænserne - var omkring 1800 danskere registreret som standede i udlandet.

Den udfordrende situation med lukkede lufthavne, aflyste fly og lukkede grænser medførte, at Udenrigsministeriet måtte assistere med særfly.

I midten af april havde de danske myndigheder hjulpet knap 500 borgere hjem med danske særfly - og over 900 danskere var hjulpet om bord på andre landes særfly.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.