Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Odense fejlagtigt inkluderet i mundbindsregler

Ifølge bekendtgørelse er der mundbindskrav på restaurationer i Odense. Det er en fejl, oplyser ministerie.

Ifølge bekendtgørelse er der mundbindskrav på restaurationer i Odense. Det er en fejl, oplyser ministerie.
Indtil 1. oktober er der krav om mundbind for stående og gående gæster på restaurationer i 17 kommuner. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Tirsdag blev der præsenteret yderligere restriktioner for at mindske smittespredning med corona, og i bekendtgørelsen på hjemmesiderne retsinformation.dk og lovtidende.dk fremgår det, at disse også gælder for Odense Kommune.

Men det er en fejl, lyder det nu fra Sundheds- og Ældreministeriet.

Restriktionerne i bekendtgørelsen lyder på, at der skal bæres mundbind eller visir hos stående og gående gæster over 12 år på blandt andet restauranter og barer.

Restriktionerne varer foreløbig til den 1. oktober. Ud over Odense Kommune står 17 kommuner i hovedstadsområdet på listen.

Men det er altså kun de 17 kommuner, der er underlagt de nye restriktioner og ikke Odense, lyder det fra Sundheds- og Ældreministeriet.

Ministeriet oplyser, at fejlen hurtigst muligt vil blive rettet.

Odense har været ramt af stigende smittetal, og derfor blev der tidligere indført restriktioner i kommunen, der skal vare til 22. september.

Men smittetallene er blevet bedre den forgangne uge. Det er årsagen til, at kommunen ikke er inkluderet på listen over steder, hvor der tirsdag blev præsenteret yderligere restriktioner.

De kommer, fordi der i en række kommuner er sket en stigning i smitten med coronavirus.

De nye restriktioner omhandler ud over krav om mundbind på restaurationer en lukketid på serveringssteder klokken 22.00.

Restriktionerne er trådt i kraft torsdag.

Der er dog en række forbehold for de nye restriktioner. Under indtagelse af medicin behøver man eksempelvis ikke bære mundbind.

Det samme gælder under samtaler med personer, der mundaflæser, eller hvis mundbindet giver vejrtrækningsproblem eller kvælningsfornemmelse.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.