Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Obama går i næste uge på scenen i Joe Bidens valgkamp

Onsdag vil Barack Obama for første gang deltage i valgkampen på vegne af Demokraternes præsidentkandidat.

Onsdag vil Barack Obama for første gang deltage i valgkampen på vegne af Demokraternes præsidentkandidat.
USA's tidligere præsident Barack Obama vil næste uge støtte sin tidligere vicepræsident Joe Biden i hans valgkamp frem mod præsidentvalget 3. november.

WASHINGTON D.C.: USA's tidligere præsident Barack Obama vil i næste uge for alvor gøre sit indtog i valgkampen for Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden.

Det oplyser Bidens valgkampagne fredag aften, skriver nyhedsbureauet AFP.

Obama vil onsdag rejse til Philadelphia i delstaten Pennsylvania, hvor han vil deltage i valgkampen på vegne af Joe Biden og den demokratiske vicepræsidentkandidat Kamala Harris.

Biden-kampagnen giver ikke yderligere oplysninger om, hvilke aktiviteter Obama vil deltage i. Men flere detaljer vil følge senere, lyder det i en pressemeddelelse.

Pennsylvania er en af de vigtige svingstater, som Biden og den republikanske præsident, Donald Trump, kæmper om frem mod præsidentvalget 3. november.

Den 59-årige Barack Obama holdt sig på sidelinjen under Demokraternes primærvalg. Men efter at Joe Biden vandt titlen som partiets præsidentkandidat, har Barack Obama givet sin støtte til Biden.

På Demokraternes partikonvent i august opfordrede Obama vælgerne til at støtte Biden og sagde, at det er selve USA's demokrati, der er på spil.

Joe Biden var vicepræsident, da Obama var præsident fra 2009 til 2017.

Ifølge den tidligere præsident gjorde Biden ham til "en bedre præsident".

- Han har karakteren og erfaringen til at gøre os til et bedre land, sagde Obama.

Denne uge har Obama i sin egen podcast kritiseret præsident Trump for at "accelerere" misinformation i samfundet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Natten til fredag dansk tid deltog både Biden og Trump i tv-transmitterede vælgermøder, hvor de modtog spørgsmål fra vælgerne.

De to skulle egentligt efter planen have mødtes til valgkampens anden debat mellem præsidentkandidaterne. Men blandt andet på grund af præsident Trumps sygdomsforløb med covid-19 blev debatten aflyst.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.